Skip to main content

25η Μαρτίου: Το εντυπωσιακό σόου με 250 drone που φώτισε τον αττικό ουρανό – Βίντεο

Η Περιφέρεια Αττικής φώτισε τον ουρανό του λεκανοπεδίου με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας και τα σύμβολα του Απελευθερωτικού Αγώνα

Με έναν ξεχωριστό τρόπο θέλησε να τιμήσει την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου η Περιφέρεια Αττικής. Επιστρατεύοντας 250 drone, η Περιφέρεια οργάνωσε χθες το βράδυ ένα εντυπωσιακό σόου στον αττικό ουρανό, χαρίζοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα στους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Ο ουρανός φωτίστηκε με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, με τα σύμβολα του Απελευθερωτικού Αγώνα, αλλά και με μηνύματα όπως «Ζήτω η 25η Μαρτίου». Για δέκα λεπτά, τα drone μετέτρεψαν τον ουρανό στο κέντρο της Αθήνας σε έναν πολύχρωμο καμβά με τρισδιάστατες φιγούρες, κινούμενα σχήματα, λογότυπα και κείμενα, που εναλλάσσονταν μεταξύ τους, με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

(ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI)

Επτά από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα – έκφρασης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα «παρήλασαν» στο πρωτότυπο φαντασμαγορικό υπερθέαμα: Το περιστέρι, το πολεμικό πλοίο με τη σημαία της Μάνης, οι πιστόλες, το ναυτικό κανόνι της επανάστασης, ο Εύζωνας, ενώ το Show «άνοιξε» με το επετειακό ορόσημο του «1821» και έκλεισε με τον κυματισμό της γαλανόλευκης.

Πολλοί κάτοικοι έσπευσαν να απαθανατίσουν το σόου με τα κινητά τους τηλέφωνα.

«Σχεδιάσαμε την κάθε λεπτομέρεια για να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Είχαμε την πίστη και τη διάθεση να κάνουμε κάτι διαφορετικό, κάτι πρωτοποριακό. Κάτι μοναδικό. Να σηκώσουμε την Ελληνική Σημαία στον ουρανό της Αθήνας πιο ψηλά από ποτέ. Να τιμήσουμε με έναν συγκινητικό τρόπο τους ήρωες του 1821 που πάλεψαν και κατέκτησαν την Ανεξαρτησία μας» ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς σε ανάρτησή του, ευχόμενος «Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

(ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI)(ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI)

Η Περιφέρεια Αττικής είχε προϊδεάσει για το σόου με ανάρτησή της με την οποία καλούσε τους κατοίκους της Αττικής να κοιτάξουν ψηλά.

25η Μαρτίου: Στα γαλανόλευκα το δημαρχείο Αθηνών – Φωταγωγήθηκε με την ελληνική σημαία (φωτογραφίες)