Skip to main content

Θάνατος Μαλένας -Ίριδας: Καταθέτει ο πατέρας των παιδιών

Intime News – Γιάννης Λιάκος

Τι είπε για την ημέρα του θανάτου της Ίριδας

Απούσα από την δίκη που διεξάγεται για τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της Μαλενας και Ίριδας είναι η 35χρονη κατηγορούμενη από την Πάτρα, καθώς βρίσκεται στη διπλανή αίθουσα, όπου αγορεύει ο συνήγορός της στην άλλη δίκη για την δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Με την έναρξη της διαδικασίας στη δεύτερη δίκη της κατηγορουμένης, ο δικηγόρος του πρώην συζύγου της 35χρονης ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου για τον εντολέα του.

Το αίτημα για προστασία από την 35χρονη

 Δικηγόρος: Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός με μια αήθη επίθεση από την κατηγορούμενη προς τον πρώην σύζυγό της. Τη σταμάτησαν για να μην χιμήξει στον μάρτυρα και ζητούμε να ληφθούν μέτρα από το δικαστήριό σας προκειμένου να διασφαλιστεί η ψυχική και σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που έρχονται εδώ

Πρόεδρος: Εντός της αίθουσας είναι αυτονόητη η προστασία. Εκτός θα πρέπει να ρυθμιστεί από τη συνοδεία, σε κάθε περίπτωση θα μεριμνήσουμε.

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας δέχτηκε ερωτήσεις από την έδρα για τον θάνατο της 6μηνων Ίριδας.

«Την ημέρα του θανάτου της Ίριδας ήταν πολλά άτομα στο σπίτι. Η κατηγορούμενη δεν ήταν όλη την ημέρα στα πατώματα. Υπήρχαν ώρες που ξέσπαγε. Έμαθα ότι έπαιρνε τη θεία μου και της έλεγε να με πείσουν να μείνω στο σπίτι και η θεία μου της έλεγε «έχεις χάσει ένα παιδί, μη κοιτάς εκείνον».

Το πανάκι με τις κηλίδες αίματος

Ερωτήσεις δέχτηκε ο μάρτυρας και για το πανάκι του βρέφους όπου είχαν βρεθεί κηλίδες αίματος.

Πρόεδρος: Η δερματίτιδα στην Ίριδα ποτέ διαπιστώθηκε;
Μάρτυρας: Δέκα ημέρες πριν τον θάνατο και πήγαμε στην παιδίατρο και μας έδωσε αλοιφή.
Πρόεδρος: Είπατε μια ημέρα πριν το θάνατο της Ίριδας δεν μιλήσατε με την κατηγορούμενη αλλά φαίνεται να έχετε μιλήσει 51 δευτερόλεπτα και μετά έγινε κλήση στο 166. Τι είπατε στο τηλεφώνημα; Ενημερωθήκατε για το παιδί.
Μάρτυρας: Όχι δεν μου είπε κάτι. Υπήρχε ένταση σίγουρα. Ήταν εκείνες οι ημέρες που ήταν το κλίμα έντονο.

Εισαγγελέας: Το περίφημο πανάκι γιατί το δίνατε στο παιδί; Επειδή είπατε αρχικά ότι το δίνατε για να παίζει και δεν το απλώνατε.
Μάρτυρας: Αρχικά για να παίζει, ήταν το παιχνίδι του.
Εισαγγελέας: Η ιατροδικαστής Τσιώλα στην πρωτη της κατάθεση λέει ότι βρέθηκε αίμα στο πανάκι μπορεί να είναι από το πνευμονικό οίδημα του παιδιού, επειδή το πανάκι ήταν κάτω από το κεφάλι, άρα το δίνατε για να παίζει ή το βάζατε δίπλα;
Μάρτυρας: Το βράδυ το βάζαμε δίπλα στο μαξιλάρι.
Εισαγγελέας: Αν η κατηγορουμένη έβαλε το πανάκι στο στόμα του παιδιού για να το σκοτώσει, γιατί το άφησε εκεί; Μπορούσε να δει τις κηλίδες; Τι συνθήκες επικρατούσαν;
Μάρτυρας: Ήταν σκοτάδι, υπήρχε ένα μικρό φωτάκι, αλλά ήταν κλειστά τα παντζούρια και ήταν σκοτεινά.