Skip to main content

Συμμορίες Πολυτεχνειούπολης: Αθώοι 16 εκ των 24 κατηγορουμένων 

Καταδικάστηκαν από το Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο 8 εκ των συνολικά 24 κατηγορουμένων οι οποίοι είχαν συλληφθεί μέσα στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, τον Σεπτέμβριο του 2022, μετά από έφοδο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν, ναρκωτικά, όπλα και σφαίρες.

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Διέπρατταν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες – 32 συλλήψεις

Οι δικαστές αθώωσαν, ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία, τους υπόλοιπους 16 κατηγορούμενους.

Ανάμεσα στους καταδικασθέντες είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός των τριών συμμοριών, ο 30χρονος Αλβανός με το παρατσούκλι «Έσκο», τον οποίο το δικαστήριο κήρυξε ένοχο για σειρά αδικημάτων, όπως συμμορία, ληστεία, διακεκριμένη χρήση ναρκωτικών και οπλοκατοχή.

Ο 30χρονος αθωώθηκε κατά πλειοψηφία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δόκιμης αστυνομικού, καθώς κατηγορήθηκε ότι της επιτέθηκε με κατσαβίδι και την τραυμάτισε στα χέρια, κατά την έφοδο της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη. Στην απόφαση ως προς αυτό το σκέλος μειοψήφισαν οι τακτικοί δικαστές, που είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να καταδικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για επιμέρους πράξεις κατά περίπτωση, όπως συμμορία, ληστεία, κλοπή, διακεκριμένη χρήση ναρκωτικών και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συνήγοροι των καταδικασθέντων ζητούν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά για τους εντολείς τους.

naftemporiki.gr