Skip to main content

Ηγουμενίτσα: Προφυλακιστέοι ο αστυνομικός και ο συνεργός του για τη μεταφορά πάνω από 100 κιλών κάνναβης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τι υποστήριξαν οι συλληφθέντες

Στην φυλακή οδηγήθηκαν ο 41χρονος αστυνομικός και ο συνομήλικός του Αλβανός συνεπιβάτης, οι οποίοι κατηγορούνται για εισαγωγή, μεταφορά, κατοχή και διακίνηση περισσότερων από 100 κιλών ινδικής κάνναβης.

Σημειώνεται ότι 51χρονος αστυνομικός που δεν βρισκόταν στο υπηρεσιακό όχημα, με το οποίο έγινε η μεταφορά, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με την εν λόγω υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και την καταβολή εγγύησης 8.000 ευρώ.

Τι υποστήριξαν οι συλληφθέντες

Από την πλευρά του ο συνεπιβάτης του αστυνομικού υποστήριξε ότι συνεργαζόταν μαζί του και στο παρελθόν για να του παρέχει πληροφορίες. Επιπλέον, δήλωσε ότι πίστευε πως συμμετείχε σε νόμιμη αστυνομική επιχείρηση και την προηγούμενη Παρασκευή.

Ο αστυνομικός, τέλος, αποδέχτηκε τις κατηγορίες σε βάρος του, καθώς δήλωσε εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Επίσης, δήλωσε πως προέβη στη μεταφορά ως αντάλλαγμα των ουσιών που έπαιρνε. Προκειμένου να αποδειχθεί ο εθισμός του, ζήτησε και ιατρική πραγματογνωμοσύνη.