Skip to main content

Εξάρχεια: 2η σύλληψη για την απόπειρα βιασμού 36χρονης

Nikos Libertas / SOOC
Φωτογραφία αρχείου.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί στις 10 Μαρτίου ένας 20χρονος

Στη σύλληψη ενός 18χρονου, ο οποίος αναζητούνταν για την υπόθεση ληστείας και απόπειρας βιασμού σε βάρος 36χρονης γυναίκας στο διαμέρισμά της στα Εξάρχεια τα ξημερώματα της 29ης Φεβρουαρίου, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές το απόγευμα του Σαββάτου στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής.

Ο 18χρονος, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων όπου εξακριβώθηκε ότι διώκεται με ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού κατά συναυτουργία και της τετελεσμένης ληστείας κατά συναυτουργία

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί στις 10 Μαρτίου ένας 20χρονος. Και οι δύο συλληφθέντες είναι από τη Σομαλία.

Το χρονικό

Όπως είχε ανακοινώσει η ΕΛΑΣ μετά τη σύλληψη του 20χρονου, οι δύο κατηγορούμενοι εισήλθαν σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα, τα ξημερώματα τα 29ης Φεβρουαρίου.

Αφού εντόπισαν την ένοικο, την ακινητοποίησαν και της ζήτησαν να τους παραδώσει τα κοσμήματά της.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες αποπειράθηκαν να προβούν σε πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος της ενοίκου, ωστόσο εκείνη αντιστάθηκε, καλώντας σε βοήθεια.

Τελικά, αφού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τιμαλφή και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα, οι δράστες διέφυγαν.