Skip to main content

Πάτρα: Κατέφτασαν οι πρώτοι «καρναβαλικοί» εκδρομείς- Τα άρματα παρέλασαν στο κέντρο της πόλης

INTIME NEWS

Λίγο πριν την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Τους δρόμους της Πάτρας κατέκλυσαν τα καρναβαλικά άρματα το απόγευμα της Παρασκευής, με την καρναβαλική ατμόσφαιρα να είναι διάχυτη στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όπου έχουν καταφθάσει από σήμερα οι πρώτοι εκδρομείς του τριημέρου.

Ντόπιοι και επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν τα φαντασμαγορικά άρματα λίγο πριν την κορύφωση των εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο.

(ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Μπροστάρης» ήταν ο βασιλιάς καρνάβαλος ή φέτος ο «Καρνάβαλος της Παγκοσμιοποίησης» που παίζει μια παρτίδα σκάκι με τις χώρες του πλανήτη.

Επιπλέον, παρέλασαν ο «Προπομπός», ένα καλλιτεχνικό άρμα με μια καρναβαλική μορφή με δυο κεφάλια με ενιαίο καπέλο κλόουν περιστοιχισμένο από χορευτές, το άρμα της βασίλισσας του Καρναβαλιού με θαλάσσιο θέμα (Γοργόνα που σέρνεται από ένα αλογόψαρο και ένα κοχύλι), το άρμα «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο με καρναβαλικούς ήρωες τον Σαρλό και τους Χονδρό-Λιγνό, οι «Χορευτές του Τσίρκου» (καλλιτεχνικό άρμα με ζογκλέρ και χορευτές) και ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης προσαρμοσμένα στην επικαιρότητα του πολέμου στην Παλαιστίνη. Μαζί τους τα δύο νέα φετινά άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών: «Ταξίδι με τη φαντασία» και «Μωρό Καρνάβαλος».

(ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Έφυγαν σήμερα οι πρώτοι εκδρομείς

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 6 το απόγευμα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 59.874 αυτοκίνητα (32.500 από την Αθηνών- Κορίνθου και 27.374 από την Αθηνών – Λαμίας).