Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το +25% στην Εθνική και το ράλι στην εταιρεία… κρουαζιέρας

EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Άνοδος 25%: Στα 8,80 ευρώ θέτει τον πήχη για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Jefferies, κάτι που μεταφράζεται σε περιθώριο ανόδου της τάξης του 25%. Σύμφωνα με τον αναλυτή, η ετήσια καθαρή κερδοφορία θα διατηρηθεί σε σταθερά επίπεδα έως το 2026, παρέχοντας στήριξη στη χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας, η οποία σήμερα ανέρχεται στα 6,4 δισ. ευρώ. Από τις αρχές του έτους, άλλωστε, η άνοδος της μετοχής ήδη υπολογίζεται σε τουλάχιστον +11%, με τη μεταβολή στο 12μηνο να αγγίζει το +50%.

Προς placement: Τη διάθεση ενός ποσοστού μετοχών της τάξης του 13% δρομολογεί ο Όμιλος Fourlis στην Trade Estates, με στόχο τον περιορισμό της συμμετοχής στα όρια του 50% (από περίπου 65% σήμερ). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το placement ενδεχομένως θα γίνει προς τα τέλη του 2024. Κι αυτό, δεν αποκλείεται να διατηρήσει την τρέχουσα στασιμότητα/συσσώρευση της μετοχής, η οποία χάνει περίπου 11% από την έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο, τον Νοέμβριο του 2023.

30 ευρώ: Στο top-picks του 2024 συγκαταλέγει τη μετοχή της Titan Cement η Citigroup, η οποία θέτει την τιμή – στόχο για την εισηγμένη στα 30 ευρώ. Ο αναλυτής εκτιμά ότι η πορεία του Ομίλου θα παραμείνει θετική και φέτος, χάρη στους βελτιωμένους όγκους πωλήσεων και των σημαντικών περιθωρίων κέρδους. Σ’ αυτό το πλαίσιο, περιμένει αύξηση των λειτουργικών κερδών (ΕΒΤΙΔΑ) κατά τουλάχιστον 10% ετησίως την περίοδο 2024 – 2026.

Ράλι 20%: Σε υψηλούς ρυθμούς κινείται τις τελευταίες ημέρες η μετοχή της Κυριακούλης, η οποία έχει αισίως φθάσει κοντά στο 1,40 ευρώ και τα υψηλά διετίας. Μέσα σε μόλις δύο συνεδριάσεις, η άνοδος της εισηγμένης άγγιξε το 20%, διευρύνοντας άνω του 33% τη μεταβολή από τις αρχές του έτους. Και τις δύο ημέρες, δε, ο τζίρος ήταν ιδιαίτερα «φουσκωμένος», υπερβαίνοντας τα 100.000 ευρώ, όταν συνήθως μετά βίας φθάνει στα 23.000 ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)