Skip to main content

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο βίντεο από το μοιραίο δρομολόγιο

REUTERS/Alexandros Avramidis

Στα έγγραφα που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία γίνεται λόγος για ανίχνευση της χημικής ουσίας ξυλόλιο,

Με τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών,  να επιμένουν ότι υπήρχε καύσιμη ύλη  στα βαγόνια του μοιραίου τρένου που κόστισε την ζωή 57 -κυρίως νέων -ανθρώπων, ένα νέο βίντεο έφερε στο φως της δημοσιότητας, η εφημερίδα Καθημερινή, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή της έκρηξης.

Να σημειωθεί, πως, όπως αναφερόταν σε  πόρισμα των τεχνικών συμβούλων  των οικογενειών «χρήζει περαιτέρω διερεύνησης η μη φυσιολογική και αναμενόμενη εικόνα ανάφλεξης μεγάλης ποσότητας άγνωστης καύσιμης ύλης».

«Η εικόνα ανάφλεξης είναι μη φυσιολογική και μη αναμενόμενη… Οι δύο αμαξοστοιχίες κινούνταν με ηλεκτρομηχανές, άρα μιλάμε για μεγάλη ποσότητα καύσιμης ύλης. Η φωτιά ξέσπασε αμέσως ωστόσο διήρκεσε για 20-25 λεπτά» επεσήμαναν παρουσιάζοντας τα πρώτα ευρήματα των επιτόπιων ελέγχων τους.

Οι συγγενείς, έχουν καταγγείλει επίσης το μπάζωμα της περιοχή της σύγκρουσης, 3 ημέρες μετά την σύγκρουση, που ουσιαστικά αποτελεί τόπο εγκλήματος.

Εξάλλου, στα έγγραφα που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία γίνεται λόγος για ανίχνευση της χημικής ουσίας ξυλόλιο, μιας ουσίας η οποία χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία, αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με της βενζίνης, χρησιμοποιείται ακόμα και στη νοθεία καυσίμων.

Τέμπη: Το χρονικό μίας τραγωδίας, η ανατομία ενός εγκλήματος

Τέμπη: «Αισθάνομαι ενοχές, γιατί δεν πρόβλεψα», συγκλονίζει η μητέρα του μηχανοδηγού

Τέμπη: Έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη