Skip to main content

Τέμπη: Έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

(ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS)

Διαδηλωτές έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των 57 θυμάτων

Τα ονόματα των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών έγραψαν διαδηλωτές μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Με κόκκινη μπογιά, διαδηλωτές που συμμετείχαν στη σημερινή μεγάλη κινητοποίηση, γέμισαν το σημείο μπροστά από τη Βουλή με τα ονόματα όσων βρήκαν τραγικό θάνατο πριν από έναν χρόνο.

(ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS)
(ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS)
(ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS)

Με συγκεντρώσεις, πορείες και εκδηλώσεις μνήμης σε κάθε γωνιά της χώρας, η Ελλάδα τιμά σήμερα τη μνήμη των 57 θυμάτων του δυστυχήματος, ζητώντας την απόδοση ευθυνών και την απονομή Δικαιοσύνης. Οι διαδηλωτές απαιτούν να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας και να τιμωρηθούν άμεσα όσοι εμπλέκονται.

Τέμπη: Το χρονικό μίας τραγωδίας, η ανατομία ενός εγκλήματος

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε το μεσημέρι και το ετήσιο μνημόσυνο στο «σημείο μηδέν» στα Τέμπη. Βυθισμένοι στον πόνο, με δάκρυα στα μάτια, οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους, άφησαν λουλούδια και στεφάνια και άναψαν κεριά για τους 57 νεκρούς. To σημείο λίγο πιο κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές πλημμύρισε με πανό και μηνύματα οδύνης και οργής για τους αδικοχαμένους ανθρώπους.

Τέμπη: «Πήραν τα καλά παιδιά» – Σπαραγμός στο μνημόσυνο για τους 57 νεκρούς (φωτογραφίες)

(ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το πρωί τηρήθηκε  από την Ολομέλεια της Βουλής ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. «Ως Εθνική Αντιπροσωπεία πενθούμε – όπως πενθεί όλη η Ελλάδα, όλος ο Ελληνισμός» ανέφερε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης. «Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς αλλά το χρέος μας αδιαπραγμάτευτο. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως. Να υπάρξει ταχύτερη και αντικειμενική κρίση. Οφείλουμε όμως να αφήσουμε απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της» πρόσθεσε.

(Kontstantinos Tsakalidis / SOOC)

Σε μήνυμά του για τη συμπλήρωση ενός έτους από την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως «η αλήθεια δεν αργεί» και πως «οι ένοχοι θα τιμωρηθούν». «Ως πρωθυπουργός, ως πολίτης, αλλά και ως πατέρας, συμμετέχω στο πένθος της πατρίδας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως αποστολή της κυβέρνησης είναι «ο πόνος να μετουσιωθεί σε πράξεις».

Διαβάστε ακόμη:

Υπέρ των 57 ψυχών των αδίκω θανάτω τελειωθέντων

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής (εικόνες)