Skip to main content

Σε κλοιό διαδηλωτών το κέντρο – Συγκεντρώσεις και πορείες από μελισσοκόμους, φοιτητές

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Παραμένουν στο Σύνταγμα εκατοντάδες μελισσοκόμοι - Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Παράλληλες συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, καθιστώντας απροσπέλαστους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Εκατοντάδες μελισσοκόμοι έχουν κατακλύσει από το πρωί το Σύνταγμα όπου και αναμένεται να παραμείνουν μέχρι αργά σήμερα. Οι διαδηλωτές έστησαν κυψέλες μπροστά από το κοινοβούλιο και με πανό και συνθήματα ζητούν λύσεις στα προβλήματα που «γονατίζουν» τη μελισσοκομία.

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Νωρίτερα, οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν πορεία με αφετηρία την πλατεία Μαβίλη και κατέληξαν μπροστά από το υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν αύξηση μισθών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων – επικουρικών, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους κλάδους, χρηματοδότηση και αναβάθμιση εξοπλισμού.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12.00 πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Εκατοντάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και μέσω Πανεπιστημίου κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα.

Είναι η έβδομη εβδομάδα κινητοποιήσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα, που αντιδρά στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Ανάλογη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και στη Θεσσαλονίκη.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

Λόγω των κινητοποιήσεων έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Πανεπιστημίου, στην οδό Σταδίου και στις οδούς πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και στις υπόλοιπες οδούς όπου θα κινηθούν οι διαδηλωτές. Διακοπές κυκλοφορίας εφαρμόζονται κατά περίπτωση και στη Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

Η ΕΛΑΣ έχει απευθύνει κάλεσμα στους οδηγούς να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους παραπάνω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Μπορείτε να ενημερώνεστε διαρκώς για την κίνηση στους δρόμους ΕΔΩ.