Skip to main content

Κορινθία: Δημότης Ικαρίας ο 47χρονος Παλαιοχριστιανός – Η τηλεργασία στην… καθαριότητα της Ερέτριας και τι γίνεται με τα παιδιά

Πηγή: ΕΡΤ

Ποια η θέση του Δήμου Ερέτριας - Τι είπε καθηγήτρια που είχε βαφτίσει το 6χρονο παιδί της οικογένειας και είχε κρατήσει επαφή

Στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου κρατείται ο 47χρονος πατέρας της οικογένειας Παλαιοχριστιανών, ο οποίος αναμένεται αύριο, Τετάρτη, να απολογηθεί σχετικά με τις κατηγορίες της απείθειας, της έκθεσης ανηλίκων και για τον νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι συνθήκες απασχόλησής του στον Δήμο Ερέτριας, από τον οποίο αμειβόταν κανονικά, ενώ οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τη σύζυγό του και τα ανήλικα παιδιά τους.  Χθες ο ίδιος μεταφέρθηκε για λίγο στα επείγοντα του νοσοκομείου Κορίνθου, όπου εξετάστηκε από γιατρούς και έφυγε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Παρασκευή Αμερικάνου, αντιδήμαρχος Ερέτριας, υπεύθυνη για το προσωπικό, αποκάλυψε ότι είναι δημότης Ικαρίας – Σάμου, ενώ είχε προσληφθεί ως εργάτης καθαριότητας με μετάταξη… από τον Δήμο Ηλιούπολης. «Ο συγκεκριμένος κύριος εμφανιζόταν να παρέχει κάποιες υπηρεσίες, αλλά δεν τον βρίσκαμε πουθενά. Αρχές Ιανουαρίου ήρθα σε επικοινωνία μαζί του, προκειμένου να έρθει στην εργασία του… Τα πρώτα χρόνια της πρόσληψης είχε φυσική παρουσία. Μετά τον Covid πιθανότατα σταμάτησε. Τον είχαν βάλει στο γραφείο κίνησης αντί για καθαριότητα, για να εργάζεται εξ αποστάσεως. Εμείς δεν δεχθήκαμε κάτι τέτοιο και εκδώσαμε σχετικά έγγραφα για έναρξη πειθαρχικού», εξήγησε.

Όπως επεσήμανε η ιστορία έχει πάρει τον δρόμο των συλλογικών οργάνων. «Κάναμε ό,τι προβλέπει ο νόμος» διαβεβαίωσε.

Οι πληροφορίες για τα παιδιά

Οι αρχές εξακολουθούν εν τω μεταξύ να αναζητούν τη μητέρα με τα ανήλικα παιδιά. «Έχω κάποιες πληροφορίες ότι η μητέρα και τα παιδιά είναι ασφαλείς. Ωστόσο δεν έχω επίσημη ενημέρωση. Ελέγχονται πληροφορίες για την ανεύρεσή τους» είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, στον ANT1.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση τα ανήλικα παιδιά να είναι σε κίνδυνο. Να φύγει επίσης από το μυαλό της κοινής γνώμης το φανταστικό σενάριο της αιμομιξίας» σημείωσε. «Ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις του, πρέπει να προστατευτούν τα παιδιά και να έχει και ο ίδιος μία φυσιολογική ζωή» πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν το σχολείο. «Δεν μπορεί να φτάσουμε στο κρυφό σχολειό και στο να διδάσκει ο καθένας τα παιδιά του. Αυτό πρέπει να ισχύει και για άλλες κλειστές κοινότητες στις οποίες το κράτος δείχνει ανοχή».

Η Καλλιόπη Γεωργιάδη, φιλόλογος, που γνώριζε την οικογένεια και βάπτισε το 6χρονο παιδί τους, μίλησε στην ΕΡΤ για την επικοινωνία που είχε μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια. Όπως είπε τελευταία φορά προσωπική επαφή είχε μαζί τους το καλοκαίρι του 2019. Ωστόσο μέχρι και πρόσφατα μιλούσε μαζί τους με βιντεοκλήση στο viber.

«Δεν γνώριζα τις συνθήκες αυτές διαβίωσης. Γνώριζα ότι είχαν ένα κτήμα 7 στρέμματα στην περιοχή και είχαν εγκαταστήσει ένα τροχόσπιτο. Εγώ όταν μιλούσα μαζί τους στο viber με βιντεοκλήση έβλεπα ωραία ντυμένα παιδάκια μπροστά στο τροχόσπιτο. Ήταν όλοι μαζί σε καλές συνθήκες. Κράτησα επαφή με αυτόν τον τρόπο. Τελευταία φορά από κοντά τους είδα λίγο μετά τη βάπτιση, τον Αύγουστο του 2019» ανέφερε.

Πηγή: ΕΡΤ
Φωτ. Glomex/ ANT1

Όπως είπε, επί Covid όταν μετακόμισε από τον Ωρωπό, όπου διέμενε η οικογένεια, είπαν ότι φοβούνται τις αρρώστιες και θα επιδιώξουν τηλεκπαίδευση. «Ήξερα ότι τα άλλα παιδιά πήγαιναν δημοτικό και γυμνάσιο κανονικά. Κάθε εβδομάδα μιλούσαμε στο τηλέφωνο – τους έλεγα πως ό,τι και εάν πιστεύετε και για το εκπαιδευτικό σύστημα, κάτι πρέπει να γίνει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι, τους εξηγούσα, να κάνουν τα παιδιά κανονικά τα μαθήματά τους χωρίς να θίγονται οι αντιλήψεις. Το εκπαιδευτικό σύστημα σήμερα είναι πολύ ευέλικτο» σημείωσε η κ. Γεωργιάδη.