Skip to main content

Αγρότες: Θα διανυκτερεύσουν στις πλατείες – Γάλα και άχυρα, στο κέντρο της Καρδίτσας (βίντεο)

Οι Θεσσαλοί αγρότες έριξαν «ό,τι απέμεινε από τον κάμπο που πλημμύρισε»

Γάλα και άχυρα – «ό,τι απέμεινε από τον κάμπο που πλημμύρισε»- πέταξαν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας,οι αγρότες έχοντας τη συμπαράσταση μελών εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής, λίγα 24ωρα πριν τη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό  στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αγροκτηνοτρόφοι έφτασαν στο κέντρο της πόλης, από το μπλόκο στον Ε-65.

Την ίδια στιγμή,  από το απόγευμα βρίσκονται στο κέντρο της Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι αγρότες με τα τρακτέρ τους. Ξεκίνησαν από τον κόμβο Πλατυκάμπου και στάθμευσαν στην κεντρική πλατεία όπου θα παραμείνουν μέχρι αύριο, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 3:00 το μεσημέρι.

Πρόκειται για την η δεύτερη «απόβαση» των τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Να σημειωθεί ότι οι αγρότες της Θεσσαλίας ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για θέματα που αφορούν αποκλειστικά τον Κάμπο. Παράλληλα, διαμόρφωσαν την αντιπροσωπεία που θα συναντηθεί την Τρίτη με τον πρωθυπουργό, από τον οποίο, όπως επισημαίνουν, αναμένουν ειλικρινή διάλογο και λύσεις.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με συμβολικούς αποκλεισμούς χωρίς κλιμάκωση μέχρι την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, μετά την οποία θα επανεξετάσουν τη στάση τους.

 Το ραντεβού του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτών κλείδωσε για την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι. Η συνολική εκπροσώπηση θα είναι από 15 ανθρώπους και συγκεκριμένα: έξι από τον Έβρο και τη Μακεδονία, έξι από τη Θεσσαλία μέχρι το Βόλο, δύο από τη Στερεά Ελλάδα και έναν από την Πελοπόννησο.

Στην Μακεδονία

Σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, στο ύψος της Πορταριάς προχώρησαν και σήμερα αγρότες της Χαλκιδικής. Νωρίτερα, αγρότες απέκλεισαν για περίπου 15 λεπτά την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος των Μαλγάρων, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας συγκεντρώθηκαν στα σύνορα της Νίκης όπου έκλεισαν για τέσσερις ώρες το τελωνείο, προκειμένου να μην περάσουν τα εμπορεύματα προς τη Βόρεια Μακεδονία και από τη Βόρεια Μακεδονία.

Έκαψαν ζωοτροφές

Σε συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό προχώρησαν και οι αγρότες της Λέσβου, στη διασταύρωση Καλλονής – Αγίας Παρασκευής. Έκαψαν ζωοτροφές, τις οποίες έσβησαν στη συνέχεια με γάλα.