Skip to main content

Αθήνα: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Φωτ. Τ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ένας αστυνομικός υπέστη εγκαύματα στο χέρι

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας, μετά την ολοκλήρωση του μαζικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ομάδα ατόμων εκτόξευσε πέτρες και βόμβες μολότοφ έξω από τη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, στις οδούς Σόλωνος και Σίνα.

Οι συγκεντρωμένοι άναψαν επίσης φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Από την πλευρά τους, δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας αστυνομικός υπέστη εγκαύματα στο χέρι, ενώ στο σημείο έσπευσε και ο «Αίαντας», το υδροβόλο όχημα της ΕΛΑΣ.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει τρείς προσαγωγές από την ΕΛΑΣ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την απομάκρυνση 13 πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί σε υπόγειο πάρκινγκ απέναντι από τη Νομική.

Μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Νωρίτερα, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Με κεντρικά συνθήματα «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές» και «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια προς την πλατεία Συντάγματος, καταλήγοντας έξω τη Βουλή.

Αθήνα: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο – Κλειστοί δρόμοι

Πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου, επικράτησε ένταση μεταξύ φοιτητικών παρατάξεων στα Προπύλαια.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων, συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου και ενώσεων εκπαιδευτικών, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Καμάρας και από εκεί μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας, Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου κινήθηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. Η πορεία των φοιτητών κατέληξε στον χώρο της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ.