Skip to main content

Θ. Κοντογεώργης στο Naftemporiki TV για ομόφυλα ζευγάρια: Αν υπάρχει αντίθετη άποψη, μπορεί να εκφραστεί και με αποχή

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Όσο εξελίσσεται η συζήτηση και σε επίπεδο δημόσιου διαλόγου αλλά και στο εσωτερικό της Ν.Δ., στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, νομίζω φωτίζονται πτυχές που αναδεικνύουν και την σκοπιμότητα της παρέμβασης», δήλωσε αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης. «Θεωρούμε ότι όσο περισσότερο το συζητάμε, γίνονται ορατά τα ζητήματα, επομένως από αυτή την πλευρά είναι πολύ γόνιμη η συζήτηση» πρόσθεσε ο κ.  Κοντογεώργης, μιλώντας την Τετάρτη στην εκπομπή «Rush Hour» του Naftemporiki TV με τη Νικόλ Λειβαδάρη.

Ο κ. Κοντογεώργης στάθηκε στην ανάγκη «να οικοδομήσουμε στις αρχές της ισότητας και τη λειτουργία της Δημοκρατίας και τη λειτουργία της Κοινωνίας». «Νομίζω ότι και στο επίπεδο της κοινωνίας υπάρχει και καλύτερη κατανόηση αλλά και σε έναν βαθμό μια θετικότερη αποδοχή, ως προς το πολιτικό κόστος νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν μετράει το πολιτικό κόστος, βέβαια ακούει τι λένε οι πολίτες, αλλά μετράει πάνω σε ποιες αρχές πρέπει να δομήσουμε την κοινωνία μας» επεσήμανε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε πως «εμάς μας ενδιαφέρει η υπερψήφιση και όσο τοποθετούνται τα κόμματα με καθυστέρηση, με κάποιες γκρίζες ζώνες, αλλά τουλάχιστον τοποθετούνται, όσα τοποθετούνται θετικά, νομίζω ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε να έχουμε την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη υπερψήφιση του νομοσχεδίου».

Ο κ. Κοντογεώργης εκτίμησε πως «είναι λογικό να υπάρχουν αντιρρήσεις για ένα τέτοιο θέμα, για αυτό άλλωστε τον λόγο δεν υπάρχει και κομματική πειθαρχία». Πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός έχει πει κάτι απολύτως λογικό, ότι όσοι συμμετέχουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο και συναποφασίζουμε έχουμε μια μεγαλύτερη υποχρέωση στήριξης των κυβερνητικών πρωτοβουλιών».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ τόνισε πως «εμείς θέλουμε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, αν υπάρχει αντίθετη άποψη, αυτή μπορεί να εκφραστεί και με τον δρόμο της αποχής, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδεθεί με τη βούληση της κυβέρνησης για να ενδυναμώνει την συμμετοχή σε λαϊκό επίπεδο».

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι «για αυτά τα θέματα ο κ. Σαμαράς έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές, είναι γνωστές οι απόψεις του, νομίζω ότι και όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης με τη θετική κριτική τους θα έλεγα ότι βοηθούν στο να φωτιστούν τα ζητήματα αυτά γιατί έτσι αναπτύσσεται και ένας αντίλογος».