Skip to main content

Δολοφονία αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη: Ενώπιον εισαγγελέα ο 44χρονος Νορβηγός

(EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Κατά την εξέτασή του από αστυνομικούς, ο Νορβηγός φέρεται να επικαλέστηκε τη μέθη του και ψυχολογικά προβλήματα, ενώ -μεταξύ άλλων- υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται ο 44χρονος Νορβηγός, που συνελήφθη για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του κουμπάρου του, μέσα σε μπαρ, όπου διασκέδαζαν, χθες τα ξημερώματα, στη Θεσσαλονίκη.

Βάσει της δικογραφίας, ο 44χρονος ύστερα από λεκτικό διαπληκτισμό για ασήμαντη αφορμή τραυμάτισε με μαχαίρι παλάμης αρχικά τον κουμπάρο του αστυνομικού στο πόδι, ενώ με το ίδιο μαχαίρι σκότωσε τον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει.

Εξεταζόμενος από αστυνομικούς, ο Νορβηγός φέρεται να επικαλέστηκε τη μέθη του και ψυχολογικά προβλήματα, ενώ -μεταξύ άλλων- υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο.

Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος του 32χρονου ήταν ακαριαίος. Η ιατροδικαστική εξέταση φέρεται να έδειξε ως αιτία θανάτου του αστυνομικού την «εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου», η οποία, κατά τα ευρήματα του ιατροδικαστή, συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του Νορβηγού δράστη από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, το φονικό μαχαίρι έχει κατασχεθεί και είναι τύπου «push dagger». Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο μαχαίρι χαρακτηρίζεται ως «κρυφό όπλο» καθώς έχει σχεδιαστεί για να κρατιέται στο χέρι με κλειστή παλάμη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ