Skip to main content

Σήμερα η κηδεία του Γ. Λυγγερίδη- Παρουσία του πρωθυπουργού

Γιωργος Λυγγερίδης/ intime news

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους χούλιγκαν

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα τελεστεί σήμερα η κηδεία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που είχε τραυματιστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και μετά με πομπή θα φτάσει στα Κοιμητήρια της Θέρμης, όπου θα γίνει η ταφή.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, έως και τις 29 Δεκεμβρίου.

Η στιγμή που ανακοινώνεται -μέσω ασυρμάτου- o θάνατός του

Συγκλονίζει ηχητικό ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας και καταγράφει την ανακοίνωση μέσω ασυρμάτου – του θανάτου του στους συναδέλφους του.

«Ήρωας και αθάνατος»: Η στιγμή που ανακοινώνεται -μέσω ασυρμάτου- o θάνατος του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη στους συναδέλφους του

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης ανακοινώνει την τραγική είδηση στους συναδέλφους του που εκείνη την ώρα είχαν βάρδια, κλείνοντας το μήνυμά του με τη φράση: «Ήρωας και αθάνατος».

Σε δικαστικό κλοιό

Στο μεταξύ δικογραφία, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης σχηματίζει η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας.

Οι εμπλεκόμενοι, φέρονται να συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, που οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Αθλητικής Βίας στοχεύουν να συμπεριλάβουν στη δικογραφία πάνω από 100 χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη καθώς και σε ακόμη τουλάχιστον τρία περιστατικά (συγκρούσεις με την αστυνομία, βίαιες επιθέσεις κ.λπ.) με οπαδικό υπόβαθρο.

Κατά πληροφορίες, τα επεισόδια που εξετάζονται είναι αυτά που σημειώθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου στο τέλος της αναμέτρησης Βόλου – Ολυμπιακού, αλλά και άλλα περιστατικά στη Μαλακάσα, στο Ίλιον και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Δεκέμβριο του 2022.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν ταυτοποιηθεί 20 οργανωμένοι οπαδοί, ανάμεσά τους και δύο καθοδηγητές της δολοφονικής επίθεσης. Συγκεκριμένα, τέσσερις ταυτοποιήθηκαν από ίχνη πυρίτιδας, ενώ οι υπόλοιποι 16 από τις καταθέσεις και το βιντεοληπτικό υλικό.