Skip to main content

Πατέρας επισμηναγού: «Φρίκη, έζησαν τον θάνατο του πατέρα τους μπροστά στα μάτια τους»

(ΓΕΑ/EUROKINISSI)

Την Παρασκευή η κηδεία του αδικοχαμένου πιλότου - Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Βυθισμένη στο πένθος είναι η Μεσσηνία για τον άδικο χαμό του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους τύπου Τ-2E Buckeye, που κατέπεσε χθες το πρωί βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Η τελευταία πράξη του δράματος θα γραφτεί αύριο Παρασκευή στη Μεγάλη Μαντίνεια, όπου θα τελεστεί η κηδεία του πιλότου.

Ο πατέρας του Επαμεινώνδα Κωστέα μίλησε για την αγάπη του γιου του για την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και για το γεγονός ότι η σύζυγός του επισμηναγού και τα παιδιά του έγιναν άθελά τους μάρτυρες του θανάτου του.

«Η φρίκη… ζήσανε τον θάνατο του πατέρα τους μπροστά στα μάτια τους» ανέφερε ο πατέρας του πιλότου, σημειώνοντας πως η σύζυγος του πιλότου βιντεοσκοπούσε την πτήση. «Ήταν 80 μέτρα που ήταν σε τροχιά προσγείωσης και άρχισαν να φεύγουν κομμάτια από το αεροπλάνο» είπε.

Νεκρός είναι ο 40χρονος Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας

«Μου έλεγε είναι παλιά αεροπλάνα, αλλά είναι αξιόπιστα»

«Ο ήρωάς μου, το αστέρι μου έσβησε. Για 10 δευτερόλεπτα ή θα προσγειωνόταν ή αν ήταν πιο ψηλά να προλάβαινε να έκανε εκτίναξη Δεν πρόλαβε… Τον πούλησε η αγάπη του για το αεροπλάνο. Ήταν ο ήρωάς μου, το αστεράκι μου που το έχασα» είπε προσθέτοντας: «Μου έλεγε πατέρα να μην φοβάσαι.. Είναι παλιά αεροπλάνα, αλλά είναι αξιόπιστα».

«Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά»

Η οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου αναζητά απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας, στα οποία αναμένεται να ρίξουν φως οι έρευνες των εμπειρογνωμόνων. Οι ειδικοί αναζητούν στοιχεία ενώ θα εξετάσουν και τις σχετικές μαρτυρίες.

«Σε αυτή τη φάση όλα τα είναι ανοιχτά: η βλάβη, η αστοχία, ένα απρόσμενο γεγονός» δήλωσε στον Ant1 ο αεροναυπηγός, Φαίδων Καραϊωσηφίδης.

Υπενθυμίζεται ότι για την απώλεια του επισμηναγού έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.

naftemporiki.gr