Skip to main content

Βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ: Η «πρωτόγνωρη» μέθοδος και ο εφιάλτης της τρομοκρατικής απειλής

Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κοντά στην Πολυτεχνειούπολη και στην έδρα των ΜΑΤ, 18 Δεκεμβρίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η τρομοκρατία στην Ελλάδα ήταν ένα κεφάλαιο που φαινόταν να έχει κλείσει - Γιατί η πρόσφατη τοποθέτηση βόμβας κοντά στην έδρα των ΜΑΤ πυροδοτεί εκ νέου συναγερμό

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται αστυνομία και αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την εξουδετέρωση βόμβας  κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, στην περιοχή του Γουδή.

Την ευθύνη για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» με μία τρισέλιδη προκήρυξή της, που έφερε την ένδειξη «1η ανακοίνωση» και  αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σε αυτήν η οργάνωση προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει και σε νέα «χτυπήματα» στο μέλλον.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, σχολίασε στην ΕΡΤ, πως «το κειμενο ήταν πολύ σκληρό, πολύ επιθετικό. Είναι μία σοβαρή υπόθεση που έχει αναλάβει την εξάρθρωσή της η ελληνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία είναι από τις καλύτερες στον κόσμο». Πρόσθεσε πως «είναι λεπτές οι διαδικασίες και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί».

Επιστρέφει η απειλή;

Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου, Κώστα Παπαχλιμίντζου, πως «νομίζαμε ότι η τρομοκρατία στη χώρα μας ήταν κάτι που είχαμε ξεπαράσει, ένα κεφάλαιο μελανό που έκλεισε», ο κ. Ρήγας είπε πως «είχαμε ξεχάσει την ύπαρξη της τρομοκρατίας στην Ελλάδα γιατί με συντονισμένη προσπάθεια που είχε κάνει η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική, είχαμε εξαλείψει την απειλή». Ωστόσο τώρα είναι όλοι και πάλι σε επιφυλακή και η συγκεκριμένη υπόθεση στο μικροσκόπιο των ειδικών.

Από την πλευρά της η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη επίθεση». Όπως εξήγησε, «ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός που σχηματίστηκε από δύο υλικά που δεν είχαμε ξαναδεί». Σχολίασε επίσης πως δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση αυτή έγινε κατά της αστυνομίας. Και τούτο γιατί το τελευταίο διάστημα έχει ενισχυθεί το κύμα συμπαράστασης προς τους αστυνομικούς μετά την μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, κατά την οποία σκοτώθηκε 29χρονος αστυνομικός, αλλά και τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα. Ο 31χρονος εξακολουθεί να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας.