Skip to main content

Γουδή: Η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» την ευθύνη για τη βόμβα στα ΜΑΤ

Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κοντά στην Πολυτεχνειούπολη και στην έδρα των ΜΑΤ, 18 Δεκεμβρίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Αυτή την φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη» αναφέρει η οργάνωση

Η πρωτοεμφανιζόμενη «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην περιοχή του Γουδή, σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ.

Με 3σέλιδη προκήρυξή της, με την ένδειξη «1η ανακοίνωση», που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου εξηγεί τα κίνητρά της, ενώ προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει και σε νέα «χτυπήματα» στο μέλλον.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «στις 18/12 ένοπλοι μαχητές της οργάνωσής μας προσέγγισαν το Κεντρικό Στρατόπεδο των ΜΑΤ/ΕΚΑΜ (Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής) στην οδό Κοκκινοπούλου και τοποθέτησαν βόμβα κάτω από το φυλάκιο του σκοπού. Αυτή την φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη.

Αφιερώνουμε την ενέργειά μας σε όσους και όσες έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία. Ο ένοπλος αγώνας απαιτεί υπευθυνότητα και πολιτική συνείδηση. Δεν είναι ούτε χόμπι κάποιων εξτρεμιστών ούτε φετίχ κάποιων φαντασμένων. Είναι πολιτική επιλογή».

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Δεκεμβρίου, στις 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από εφημερίδα ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Γουδή: Εξουδετερώθηκε βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εξουδετερώθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).