Skip to main content

Γουδή: Εξουδετερώθηκε βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ

Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κοντά στην Πολυτεχνειούπολη και στην έδρα των ΜΑΤ, 18 Δεκεμβρίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού

Ενεργός εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε στην οδό Κοκκινοπούλου, έξω από την έδρα των ΜΑΤ, πλησίον της Πολυτεχνειούπολης, στην περιοχή Γουδή.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες εντόπισαν αντικείμενο που αρχικά κρίθηκε ύποπτο και εν συνεχεία διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό.

Τι περιείχε ο εκρηκτικός μηχανισμός

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, άγνωστος άφησε τη σακούλα με τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος ήταν τοποθετημένος σε τάπερ, έξω από την είσοδο της έδρας των ΜΑΤ.

Ακολούθησε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 12:29, με χρονικό περιθώριο 45 λεπτών.

Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τη βόμβα, πραγματοποιώντας ελεγχόμενη έκρηξη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η βόμβα αποτελούταν από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης, μπαταρία, καλώδια, διακόπτη και ρολόι.

Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε:

«Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η κυκλοφορία στην οδό Κοκκινοπούλου διεκόπη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αλ. Παναγούλη έως το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Αλίμου/Κατεχάκη, καθώς τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στην περιοχή επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Δείτε ΕΔΩ σε πραγματικό χρόνο τι κίνηση επικρατεί στους δρόμους του λεκανοπεδίου.