Skip to main content

Καιρός: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Ποιες περιοχές της χώρας επηρεάζονται από την κακοκαιρία – Πότε εξασθενούν τα έντονα φαινόμενα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, προκαλεί το βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού, το οποίο είχε εκδοθεί την Τετάρτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τα ισχυρά αυτά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα Δωδεκάνησα μέχρι και το απόγευμα.

Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Ο καιρός την Παρασκευή

Αύριο, Παρασκευή, στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι στην περιοχή Κρήτης, νοτίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσων τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 και στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειοδυτικά νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας πιθανώς να σημειωθούν στα δυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5, στα νότια 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία μετά το μεσημέρι στα βόρεια θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει, στα βόρεια μικρή πτώση και στα κεντρικά και τα νότια μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Κυριακή (παραμονή Χριστουγέννων)

Την παραμονή Χριστουγέννων, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια.

Ο καιρός τη Δευτέρα (Χριστούγεννα)

Τα Χριστούγεννα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 15 με 16 και στα νότια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.