Skip to main content

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αστυνομικών για τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου τους

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία αστυνομικών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άμεση απεμπλοκή τους από τις αθλητικές εγκαταστάσεις ζητούν οι ένστολοι - ΠΟΑΣΥ: «Χάδια» τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησαν σήμερα αστυνομικοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου τους κατά τα επεισόδια στου Ρέντη, ζητώντας την άμεση απεμπλοκή τους από τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

ΠΟΑΣΥ: «Χάδια» τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Σε ανακοίνωσή της για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, εξέφρασε την έκπληξή της καλώντας την κυβέρνηση «να πάρει πρόσθετα και αυτή τη φορά πραγματικά σκληρά μέτρα και όχι ‘χάδια’, όπως αυτά που ανακοίνωσε».

«Με περισσή αγωνία αναμέναμε από το Σάββατο, Αστυνομία και Κοινωνία, τα μέτρα τα οποία θα εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, τα οποία υποτίθεται θα ήταν σκληρά και θα έθεταν τέλος στα φαινόμενα του χουλιγκανισμού και του εξευτελισμού της έννοιας του αθλητισμού. Όμως με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη ακούσαμε τα όσα εξήγγειλε ο κύριος κυβερνητικός εκπρόσωπος» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

«Πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι το χτένι έσπασε και ο κόμπος χάθηκε» επισημαίνει η ΠΟΑΣΥ απευθυνόμενη στην κυβέρνηση και διερωτάται: «Άραγε, πέρασαν τόσες πολλές μέρες από την Πέμπτη 7/12/2023 που ξεχάστηκε ότι ο συνάδελφός μας τραυματίστηκε βαρύτατα κατά τη διεξαγωγή αγώνα βόλεϊ ή μήπως ξέχασαν κάποιοι ότι σοβαρά επεισόδια γίνονται και στους αγώνες μπάσκετ ακόμα και χάντμπολ ή το χειρότερο ότι γίνονται ραντεβού θανάτου μακριά από τις αθλητικές εγκαταστάσεις;».

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Παράσταση διαμαρτυρίας αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο, έπειτα από κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της πόλης. Εψάλη επίσης παράκληση για τον 31χρονο αστυνομικό, στο εκκλησάκι στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου, χοροστατούντος του πατρός Αθηναγόρα.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης χαιρέτισε την απόφαση να διεξάγονται έως τον Φεβρουάριο οι αγώνες της Σούπερ Λιγκ κεκλεισμένων των θυρών. Εκφράζοντας, δε, την απαίτηση, όπως είπε, των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αστυνομικών, ζήτησε την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε υποθέσεις οπαδικής βίας. «Να μην μετατρέπονται οι ποινές σε χρηματικές και να εκτίονται στο σύνολό τους» ανέφερε, μεταφέροντας τις ευχές των συναδέλφων του στον 31χρονο για ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά του.