Skip to main content

Δίκη για τον θάνατο της Έμμας: Κάθειρξη 16,5 ετών στον 27χρονο οδηγό

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ομόφωνα ένοχος χωρίς ελαφρυντικό- Η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη- Θα επιστρέψει στις φυλακές

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 16,5 ετών στον 27χρονο οδηγό που παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε την 21χρονη Έμμα, πέρυσι τον Νοέμβριο, στην περιοχή της Καμάρας.

Ο 27χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για όλες τις πράξεις και χωρίς ελαφρυντικό. Ομόφωνη ήταν και η απόφαση για την ποινή του.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκριναν ένοχο για όλες τις πράξεις (για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια), ενώ απέρριψαν το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς που αιτήθηκε, μέσω του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με την απόφαση, η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια ο 27χρονος καταδικασθείς να επιστρέψει στις φυλακές.

Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του για το σύνολο των παραπάνω πράξεων με απόρριψη ελαφρυντικού. Συγκεκριμένα, πρότεινε την ενοχή του για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

Η ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγη ώρα.

Κατά την απολογία του, ο 27χρονος υποστήριξε ότι είδε ξαφνικά μπροστά του την 21χρονη, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να αντιδράσει, και πως το αυτοκίνητο πήγαινε με 55 χλμ/ώρα. Αρνήθηκε δε, ότι αφού την παρέσυρε, χτύπησε ξανά την φοιτήτρια στην προσπάθειά του να φύγει, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά της για την εγκατάλειψη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ