Skip to main content

Ναυάγιο στη Λέσβο: Αναγνωρίστηκε η σορός που εντοπίστηκε χθες

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI)

Πρόκειται για Αιγύπτιο ναύτη, μέλος του πληρώματος του πλοίου - Άκαρπες έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοούμενων ναυτικών

Αναγνωρίστηκε η σορός που εντοπίστηκε χθες απο παραπλέον πλοίο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου, όπου βυθίστηκε το φορτηγό πλοία Raptor. Πρόκειται για Αιγύπτιο ναύτη, μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Χθες στο σημείο του ναυαγίου εντοπίστηκε και περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας έναν Αιγύπτιος ναυτικός, μέλος του πληρώματος, ο οποίος και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 μελών του φορτηγού πλοίου παραμένουν άκαρπες, ενώ στις έρευνες επιχειρούν δύο πλωτά του Λιμενικού, μία φρεγάτου του πολεμικού ναυτικού και τέσσερα παραπλέοντα πλοία. Στο σημείο από αέρος επιχειρεί επίσης ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ενώ θα συμμετάσχει και αεροσκάφος της FRONTEX.

Τα αίτια της βύθισης

Στο Raptor επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα: ένας Ινδός 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας). Το πλοίο μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δηλώσει μηχανική βλάβη, ενώ πιθανόν να υπήρξε υπήρξε μικρή εισροή υδάτων στα αμπάρια με μετατόπιση του φορτίου που είχε ως αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση και να βυθιστεί.

naftemporiki.gr