Skip to main content

Ναυάγιο στη Λέσβο: Εντοπίστηκε νεκρός ένας ναυτικός – Έρευνες για άλλους 12

Μεταφορά διασωθέντα ναυτικού στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης,, Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/ EUROKINISSI)

Νωρίτερα, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό

Η σορός ενός ναυτικού, μέλους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου Raptor με σημαία Κομόρες, το οποίο βυθίστηκε σήμερα, Κυριακή, το πρωί, ανοικτά της Λέσβου, εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο.

Νωρίτερα, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό, μέλος του πληρώματος του πλοίου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό ακόμη 12 ναυτικών συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο.

Στο Raptor, το οποίο βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι), ενώ το πλοίο μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη αλλά το Raptor χάθηκε από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, λόγω του έντονου κυματισμού στη θαλάσσια περιοχή, το πλοίο πιθανόν να πήρε νερό στα αμπάριά του, με αποτέλεσμα να μετατοπιστεί το φορτίο.