Skip to main content

Συνήγορος 34χρονης από Πάτρα: Έχει εξαφανιστεί το αίσθημα δικαίου. Είναι αυθαίρετες οι αποφάσεις

Intime News/ Γιάννης Λιάκος

Γιατί ζητήθηκε η εξαίρεση της προέδρου της έδρας

Για δυσπιστία και μεροληψία που μπορεί να επηρεάσει τους ενόρκους, έκανε ο λόγο ο συνήγορος της 34χρονης από την Πάτρα, αναπτύσσοντας το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε σε βάρος της προέδρου της έδρας.

Αναφέρθηκε στην άρνηση της έδρας να κλητεύσει μάρτυρες για να τους εξετάσει, αλλά και στην απόρριψη των  αιτημάτων του για επανεξέταση μαρτύρων και για διαβίβαση νέων στοιχείων.

«Είναι αυθαίρετες αποφάσεις. Είναι πρωτοφανές να εκδίδονται απορριπτικές ομόφωνες αποφάσεις με συνοπτικές διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η έδρα στέρησε τη δυνατότητα να εξετάσει τους σημαντικότερους μάρτυρες, όπως οι επιστήμονες Νικ. Ράικος, Περ. Μακρυθανάσης και Ιω. Παπαγιάννης.

«Στερήθηκε στην υπεράσπιση η δυνατότητα να εξετάσει τους μάρτυρες. Με χρονοδιακόπτη έπρεπε να το κάνουμε; Λες και πρέπει να τελειώσουμε άρπα κόλλα τη δίκη αυτή; Με αυτούς τους ανεκδιήγητους μάρτυρες και αυτή την ανεκδιήγητη ανάκριση;», τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο είπε: «Αρνηθήκατε με ανήθικο τρόπο και απαράδεκτο να μην διακόψετε το δικαστήριο για να κάνω θεραπεία. Τολμώ να το πω! Να μην σας τύχει. Ούτε ο θεός δεν μπορεί να το κάνει αυτό».

«Και σας λέω να πάει στο διάολο η κυρία κατηγορουμένη… Έχει εξαφανιστεί το αίσθημα δικαίου! Για να ικανοποιηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης που έβγαινε στην τηλεόραση. Για να ικανοποιηθούν τα πρωϊνάδικα (…) Είναι σκάνδαλο να είναι η κυρία κατηγορούμενη στη φυλακή με αυτή την κατηγορία», δήλωσε επίσης.

Νωρίτερα είχε ζητήσει χρόνο για να συντάξει την αίτηση εξαίρεσης κατά της προέδρου της έδρας του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Μάλιστα εμφανίστηκε απόλυτος ότι η 34χρονη κατηγορούμενη δεν θα απολογηθεί εάν προηγουμένως δεν καταθέσει το αίτημα εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου, αναφέροντας: «Εγώ είμαι ο Θεός της κατηγορουμένης, δεν θα απολογηθεί».