Skip to main content

Κίνηση στους δρόμους: «Ιστορικό ρεκόρ» σήμερα στη Συγγρού

Πού σημειώνονται καθυστερήσεις

Προβλήματα και ταλαιπωρία στην κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους της Αττικής έφερε η βροχή που έπεσε το πρωί της Δευτέρας.

Στη λεωφόρο Συγγρού καταγράφεται «ιστορικό ρεκόρ» κίνησης, όπως το έθεσε ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της περιφέρειας Αττικής, Κίμων Λογοθέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ για την εικόνα που παρουσιάζει το οδικό δίκτυο της Αττικής το πρωί της Δευτέρας.

«Είναι ένας δρόμος ελευθέρας ροής 6,2 χλμ συνολικά και έχει κίνηση σε όλο της το μήκος. Δηλαδή η κίνηση ξεκινάει από το ΦΙΞ και φτάνει μέχρι το Φαληρικό Δέλτα. Τα αυτοκίνητα στο ανοδικό ρεύμα κινούνται λίγο παραπάνω από την ταχύτητα βαδίσματος», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Τελευταία φορά που είδαμε έτσι την Συγγρού ήταν όταν είχε επισκεφθεί την Αθήνα ο Μπαρακ Ομπάμα», πρόσθεσε σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσει το μέγεθος της ταλαιπωρίας, δεδομένου μάλιστα ότι δεν έχει συμβεί κάποιο έκτακτο συμβάν, παρά μόνο η βροχόπτωση.

Κυκλοφοριακά προβλήματα εντοπίζονται επίσης στον Κηφισό, με την κίνηση να έχει φτάσει στην Καλυφτάκη, στην λεωφόρο Αθηνών προς Ελευσίνα. Οι καθυστερήσεις ξεκινάνε από το Χαϊδάρι και φτάνουν μέχρι τη λεωφόρο του ΝΑΤΟ. Κίνηση σημειώνεται ακόμα στην Αλίμου-Κατεχάκη, από την πλατεία Ηλιούπολης μέχρι τη Μεσογείων, στην Καλλιρόης, στην Αρδηττού, στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην Κηφισίας και στα δύο ρεύματα.

«Για παράδειγμα, εάν ξεκινήσει κάποιος και βρίσκεται τώρα στο Φαληρικό Δέλτα και πηγαίνει βόρεια, μεχρι το Μαρούσι θα κινηθεί σημειωτόν σε όλο τον άξονα», ανάφερε ενδεικτικά ο κ. Λογοθέτης.

Δείτε εδώ την κίνηση στους δρόμους