Skip to main content

Δίκη Πισπιρίγκου: «Υπάρχει το ενδεχόμενο παθολογικής γενετικής κατάστασης», κατέθεσε Βρετανίδα γιατρός για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Intime News/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Carola Garsia de Vinues, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορουμένης

Με την κατάθεση της Βρετανίδας κλινικής γιατρού με ειδικότητα στην ανοσολογία και την γενετική συνεχίστηκε η δίκη της 34χρονης κατηγορουμένης για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η Carola Garsia de Vinues, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορουμένης, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί η παθολογική γενετική κατάσταση, προσθέτοντας ότι είναι «εξαιρετικά απίθανο το παιδί να πέθανε από χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης».

Πρόεδρος: Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί αυτό το παιδί εμφάνισε αυτό το γονίδιο στα 9 του έτη και όχι νωρίτερα;

Μάρτυρας: Στη γενετική διαπιστώνουμε ότι μέλη της οικογένειας αναπτύσσουν το σύνδρομο σε διάφορες ηλικίες και υπάρχουν διάφοροι τρόποι εκδήλωσής του. Υπάρχουν πολλά γονίδια και πολλές παραλλαγές.

Εισαγγελέας: Υπάρχουν κάποια νεκροτομικά ευρήματα που εσείς να είδατε και αυτά να επιβεβαιώνουν όλο αυτό το ενδεχόμενο γενετικό πρόβλημα που περιγράφετε;

Μάρτυρας: Υπάρχουν κάποια ασυνήθιστα ευρήματα. Υπάρχει η μικρή καρδιά, η οποία υποδεικνύει μειωμένο καρδιακό αποτέλεσμα, υπάρχει λιπώδης διήθηση και ίνωση στην καρδιά και υπάρχουν ηωσινόφιλα, που είναι σπάνια.

Εισαγγελέας: Αυτά τα ευρήματα ήταν ικανά να προκαλέσουν τον θάνατο;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα αλλά τα ευρήματα αυτά είναι επαρκώς ασυνήθιστα και σοβαρά και πρέπει να ερευνηθούν περαιτέρω.

«Δεν έχω διαμορφώσει άποψη εάν η κατηγορούμενη είναι αθώα ή ένοχη»

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση του δικηγόρου προς υποστήριξη της κατηγορίας, είπε ότι δεν έχει διαμορφώσει άποψη για το εάν η κατηγορούμενη είναι αθώα ή ένοχη. «Είναι εξαιρετικά απίθανο το παιδί να πέθανε από κεταμίνη αλλά δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει, της είχαν χορηγηθεί πολλά φάρμακα», είπε η μάρτυρας.

Συνήγορος υπεράσπισης: Το δικαστήριο εδώ προσπαθεί να διαπιστώσει αν το παιδί πέθανε από χορήγηση κεταμίνης ή από άλλη αιτία. Βλέποντας το φάκελο είδατε αν έχουν γίνει έλεγχοι στο παιδί για άλλες πιθανές αιτίες θανάτου;

Μάρτυρας: Η κεταμίνη που εντοπίστηκε στο αίμα είναι κοντά στη θεραπευτική δόση. Είναι εξαιρετικά απίθανο η κεταμίνη να έχει σκοτώσει το κορίτσι. Η γονιδιακή αλληλούχιση θα μπορούσε να δώσει πολλές πληροφορίες. Η κατάθεση της μάρτυρος θα συνεχιστεί αύριο.