Skip to main content

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τις κρατούμενες σε Κορυδαλλό και Θήβα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τις κρατούμενες στον Κορυδαλλό και την Θήβα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος.

Ο κ. Κατσαφάδος επισκέφθηκε τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, συνοδευόμενος από την γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα και τον δήμαρχο Κορυδαλλού, Νίκο Χουρσαλά. Όπως τόνισε σε δήλωσή του, «σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του Μαστού, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στις γυναίκες του σωφρονιστικού ιδρύματος. Ότι η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι δίπλα τους, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με πράξεις.

Γι’ αυτό τους έκανα γνωστή την απόφασή μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας με τη γυναικολογική κλινική «ΡΕΑ», για την παροχή δωρεάν προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων σε όσες κρατούμενες το επιθυμούν, από τα καταστήματα κράτησης Κορυδαλλού και Θήβας. Ο προληπτικός έλεγχος που μπορεί να οδηγήσει σε έγκαιρη διάγνωση, είναι το πιο σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία αυτής της ασθένειας: Να σώσει στην κυριολεξία ζωές. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε σήμερα πως το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά» για τον καρκίνο του μαστού, επεκτείνεται και στις γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών, από 50-69 ετών που ήταν μέχρι σήμερα. Συνεχίζουμε με ενσυναίσθηση και ευαισθησία, στέκοντας δίπλα σε κάθε γυναίκα, χωρίς διακρίσεις, που χρειάζεται την υποστήριξή μας».

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού σε 90 γυναίκες, ηλικίας άνω των 40, με δυο κινητές διαγνωστικές μονάδες, ενώ οι κρατούμενες ενημερώθηκαν για τη σημασία της πρόληψης και της ορθής φροντίδας της υγείας.

Τέλος, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην μαιευτική-γυναικολογική κλινική «ΡΕΑ» για την προσφορά των δωρεάν εξετάσεων, καθώς και τους ειδικούς ιατρούς οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία.