Skip to main content

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Κινητοποίηση αγροτών με τρακτέρ στον Πλατύκαμπο

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μοναδικό αίτημα, όπως δήλωσαν οι αγρότες, να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης, μετά τις καταστροφές που υπέστη ο πρωτογενής τομέας από την κακοκαιρία

Κινητοποίηση με τρακτέρ πραγματοποίησαν αγρότες στον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα, χωρίς πάντως να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Αγώνα πλημμυροπαθών αγροτών και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού (ΕΟΑΣΝΛ), με μοναδικό αίτημα, όπως δήλωσαν οι αγρότες, να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης, μετά τις καταστροφές που υπέστη ο πρωτογενής τομέας από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αγρότες ανέφεραν πως στην ευρύτερη περιοχή τουλάχιστον 250.000 στρέμματα παραμένουν κάτω από το νερό.

Έθεσαν, δε, τα άμεσα αιτήματα προς την Πολιτεία που αφορούν την αποκατάσταση των υποδομών, την καταβολή των αποζημιώσεων, αλλά και την καταβολή των προκαταβολών για τις πρώτες ανάγκες.

Αυτοψία του Επιτρόπου Γεωργίας

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και ειδικότερα σε κτηνοτροφικές και γεωργικές μονάδες της περιοχής, πραγματοποιεί από το πρωί ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε. Γιάνους Βοϊτσεχόφκι, προκειμένου να δει από κοντά τις μεγάλες καταστροφές.

Προτού φθάσει στον Πρόδρομο Καρδίτσας, πρώτο σταθμό της περιοδείας του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος πέταξε με ελικόπτερο πάνω τα πλημμυρισμένα εδάφη της Φαρκαδόνας, του Κεραμιδίου, του Κοσκινά και του Παλαμά, καθώς και πάνω από τη λίμνη Κάρλα.

«Η καταστροφή είναι πέραν όσων είχα φανταστεί και όσων είχα δει στις φωτογραφίες», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Η καταστροφή είναι πέραν όσων είχα φανταστεί»: Αυτοψία του Επιτρόπου Γεωργίας στη Θεσσαλία