Skip to main content

Γερανοί και μοτοσυκλέτες της Τροχαίας στη μάχη για την κίνηση στον Κηφισό

ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.

Τι ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Μέτρα για την μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη λεωφόρο Κηφισού ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ από την οδική αρτηρία, όπου πραγματοποίηση αυτοψία.

Αναγνωρίζοντας ότι οι οδηγοί αντιμετωπίζουν καθημερινά πρόβλημα με την κίνηση, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η Τροχαία δεν μπορεί να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Κηφισό καθώς «σηκώνει πολύ μεγάλο όγκο αυτοκινήτων καθημερινά, φορτηγά, εμπορικά, ΙΧ, μέσα μαζικής μεταφοράς».

«Εκείνο όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε λύσεις και παρεμβάσεις που θα περιορίσουν την ταλαιπωρία», είπε εξηγώντας πως για παράδειγμα μία από τις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας στον Κηφισό είναι οι βλάβες και τα ατυχήματα που προκαλούνται, τα οποία έχουν αποτέλεσμα να κλείνουν λωρίδες κυκλοφορίες για αρκετές ώρες επιβαρύνοντας την κίνηση στο σημείο.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε πως από σήμερα θα εγκατασταθούν μόνιμα σε δύο σημεία του Κηφισού γερανοφόρα οχήματα της Τροχαίας, με οδηγούς «ούτως ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν πιο άμεσα εκεί που παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα».

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι μοτοσικλέτες της Τροχαίας με αστυνομικούς θα ανεβοκατεβαίνουν και τα δύο ρεύματα του Κηφισού «για να έχουμε γρηγορότερη και εγκυρότερη ενημέρωση και παρεμβάσεις εκεί που απαιτείται».

«Με τον τρόπο αυτό ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε μία από τις αιτίες που επιβαρύνουν την κίνηση», είπε, αναφέροντας πως μικραίνοντας τους χρόνους απόκρισης φιλοδοξείται ότι θα «συμβάλουμε στην αποσυμφόρηση του Κηφισού».

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, τα μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα στον Κηφισό είναι μέρος ενός σχεδίου που υλοποιείται σταδιακά για τον περιορισμό της ταλαιπωρίας σε ό,τι αφορά την κίνηση στην Αθήνα. Για παράδειγμα, είπε, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ενάντια στο διπλοπαρκάρισμα σε βασικές οδικές αρτηρίες, καλύτερη αστυνόμευση σε ό,τι αφορά την παραβίαση μιας σειράς προβλέψεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, η μη χρήση κράνους, η χρήση κινητού τηλεφώνου), μια προσπάθεια για να σταματήσει το φαινόμενο της ηχορύπανσης με τις σπασμένες εξατμίσεις.

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την Τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως ήδη βλέπουμε περισσότερους τροχονόμους στους δρόμους και στη συνέχεια θα δούμε και άλλους.

Δείτε εδώ την κίνηση στους δρόμους.