Skip to main content

Κ. Αγοραστός: Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών – Δεν πήγε χαμένο ούτε 1 ευρώ

Πλημμυρισμένες εκτάσεις στο Δέλτα του ποταμού Πηνειού στα παράλια του νομού Λάρισας, 14 Σεπτεμβρίου 2023. Φωτ. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

«Κάναμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά που έχουν γίνει εδώ και χρόνια στη Θεσσαλία - Καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη η εισαγγελική παραγγελία για να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα» ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

«Η Θεσσαλία δοκιμάζεται σκληρά, ζούμε τις συνέπειες ενός πρωτόγνωρου φαινομένου» ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα για να σταθούν στα πόδια τους οι κάτοικοι».

Σε ενημέρωσή του για τις πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel, είπε ότι κανείς δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να ισχυριστεί ότι όλα πήγαν τέλεια, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «αυτό που είναι σημαντικό σε ένα καιρικό φαινόμενο που ξεπέρασε κάθε σχεδιασμό αντιμετώπισης είναι ότι είμαστε παρόντες 100% των δυνατοτήτων μας, δεν καθυστερήσαμε, δεν αποφύγαμε τις ευθύνες μας».

Σημείωσε ότι η μάχη συνεχίζεται, μεταξύ άλλων με την καταγραφή των ζημιών και την παροχή βοήθειας. «Τώρα δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών» επεσήμανε, ενώ τόνισε ότι στην ευθύνη της περιφέρειας ήταν συγκεκριμένα έργα και ο καθαρισμός ρεμάτων, μεταξύ άλλων.

«Κάναμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά που έχουν γίνει εδώ και χρόνια στη Θεσσαλία» τόνισε, προσθέτοντας ότι το πρωτόγνωρο κλιματικό φαινόμενο ξεπέρασε τις αντοχές των υποδομών. «Τα έργα μας λειτούργησαν αλλά τα πρωτοφανή φαινόμενα ξεπέρασαν τις αντοχές τους» επεσήμανε. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα» σημείωσε και επεσήμανε ότι «τώρα είναι η ώρα των ειδικών».

Εθνικός οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης: Προσπάθειες να ανοίξει εντός της ημέρας – Τελικοί έλεγχοι

Ο κ. Αγοραστός είπε ότι το σύνολο των παρεμβάσεων είτε έχει ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν πήγε χαμένο ούτε ένα ευρώ».

Χαρακτήρισε, εξάλλου, «καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη» την εισαγγελική παραγγελία προκειμένου, όπως είπε, «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα». «Δεν με ενδιαφέρει αν με σταυρώνουν και με στοχοποιούν» συμπλήρωσε.

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλία: Ανησυχία για τη λίμνη Κάρλα – Διαρρήξεις και κλοπές σε πλημμυρισμένες περιοχές