Skip to main content

Π. Μήτσιου στο NaftemporikiTV: «Ήμουν βέβαιος ότι δεν θα επαρκούσαν οι υποδομές μπροστά σε ένα τέτοιο φαινόμενο»

«Η κατάσταση εάν δεν ελεγχθεί θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ακόμα και η απλή επαφή με τα νερά αυτά μπορεί να μεταφέρει μολυσματικές ασθένειες».

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «12:00-14:00» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο και τον Παύλο Πανταζόπουλο, παραχώρησε ο Παντελής Μήτσιου.

Ο ειδικός Περιβαλλοντολόγος ανέφερε πως «Υπό κανονικές συνθήκες μια πλημμύρα ωφελεί την γη, ωστόσο εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κανονικές συνθήκες, τα μεγάλα προβλήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι η πλημμύρα πέρασε από πόλεις, άρα μεταφέρει σκουπίδια και λύματα όπως και φυτοφάρμακα και νεκρά ζώα. Όλα αυτά δημιουργούν ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ανησυχητικό αλλά επικίνδυνο. Η κατάσταση εάν δεν ελεγχθεί θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ακόμα και η απλή επαφή με τα νερά αυτά μπορεί να μεταφέρει μολυσματικές ασθένειες».

Ο κ. Μήτσιου τόνισε πως «Θα πρέπει να γίνει τοπικός έλεγχος και ανάλυση εδάφους κατά τόπους, θα υπάρχουν σημεία που το έδαφος δεν θα έχει πρόβλημα αλλά θα υπάρχουν σημεία επικίνδυνα για τις καλλιέργειες. Δεν θα υπάρχει ύλη για βόσκηση, δεν πρέπει να βοσκίσουν τα ζώα σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει».