Skip to main content

Λάρισα: Υποχωρεί σταδιακά η στάθμη του Πηνειού

ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME

Στα 8 μέτρα- Το όριο ασφαλείας είναι τα 7 μέτρα.

Υποχωρεί σταδιακά τις τελευταίες ώρες  η στάθμη του νερού στον Πηνειό στη Λάρισα, γεγονός που είναι θετικό σχετικά με την εξέλιξη των πλημμυρικών φαινομένων, αν και η κατάσταση παραμένει αποκαρδιωτική στην περιοχή καθώς ολόκληρα χωριά έχουν βυθιστεί στα λασπόνερα.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Λάρισας, η στάθμη του Πηνειού έχει υποχωρήσει στα 8 μέτρα, ενδεχομένως και λίγο περισσότερο. Σημειώνεται ότι δύο εικοσιτετράωρα πριν είχε φτάσει στο ανώτερο επίπεδο, στα 10 μέτρα και 10 εκατοστά, ενώ το όριο ασφαλείας είναι τα 7 μέτρα.

«Αυτό σημαίνει ότι στραγγίζουν τα νερά από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα και φαίνεται ότι κατά κάποιο τρόπο έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο πλημμύρας στο κέντρο της Λάρισας ωστόσο, τα νερά μετατοπίζονται προς την Κοιλάδα των Τεμπών και στη συνέχεια στο Δέλτα του Πηνειού, εκεί όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλος όγκος νερού», ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη.

Χαρακτηριστικό μάλιστα όπως είπε, είναι το γεγονός ότι η γέφυρα στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην Κοιλάδα των Τεμπών, η οποία έχει ύψος 18 μέτρα, έχει σκεπαστεί από τα νερά.

Παράλληλα, η υποχώρηση της στάθμης του νερού στον Πηνειό δίνει την δυνατότητα να λειτουργήσει το αποχετευτικό σύστημα της Λάρισας. Γι’ αυτό τον λόγο πολλά νερά έχουν αποτραβηχτεί από ορισμένες συνοικίες της Λάρισας.