Skip to main content

Κ. Συνολάκης στο Naftemporiki TV: Βλέπουμε την έλλειψη σχεδιασμού όσον αφορά τις πλημμύρες

Ο Κωνσταντίνος Συνολάκης, καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής 

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «12:00-14:00» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο και τον Παύλο Πανταζόπουλο παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Συνολάκης. 

Ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών ανέφερε πως «είναι μία ακόμα περίπτωση που βλέπουμε την έλλειψη σχεδιασμού όσον αφορά τις πλημμύρες. Υπάρχει τεχνολογία εδώ και σχεδόν 120 χρόνια που μπορεί κανείς να κάνει εκτιμήσεις σε πραγματικό χρόνο για το πόσο γρήγορα θα ανεβεί η στάθμη των νερών. Αυτό από ό,τι γνωρίζω δεν αξιοποιείται διαχρονικά στην ελληνική πολιτική προστασία. Στη διαχείριση της κρίσης το ζητούμενο είναι να ξέρει η πολιτική προστασία και οι διασώστες πόσο γρήγορα θα ανεβεί η στάθμη του νερού και πόσο γρηγορά θα κατεβεί η στάθμη του νερού».

Ο κ. Συνολάκης τόνισε πως «το ζητούμενο δεν είναι απλώς να ξέρουμε ποια περιοχή θα έχει επικινδυνότητα, το ζητούμενο επιχειρησιακά είναι να ξέρουμε πόσο γρήγορα ανεβαίνει η στάθμη για να μπορέσει η πολιτική προστασία να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, αυτή η τεχνολογία υπάρχει και πρέπει επιτέλους να ενσωματωθεί στον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας».

Διαβάστε επίσης: