Skip to main content

Θάνατος στο λιμάνι του Πειραιά: Αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα οι 4 συλληφθέντες

INTIME

Έφτασαν στα δικαστήρια του Πειραιά, ο πλοίαρχος και τρία μέλη του πληρώματος

Στα δικαστήρια του Πειραιά οδηγήθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon που κατηγορούνται για τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για τους δύο άντρες του πληρώματος που βρίσκονταν στον καταπέλτη, τον αξιωματικό καταστρώματος και τον καπετάνιο του πλοίου.

Οι προσαχθέντες, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού αλλά και την παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, δεν απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά ο θάνατος του άτυχου 36χρονού οφείλεται σε πνιγμό, λόγω εισρόφησης θαλασσίου ύδατος.

ΕΔΕ στο Λιμενικό

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης  διέταξε την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που αφορά τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού.

Πηγές από το λιμενικό σώμα σε ερώτηση που έγινε από τη Ναυτεμπορική αν υπήρχε κάποιος λιμενικός στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, καθώς δεν φαίνεται στα σχετικά βίντεο, ανέφεραν ότι υπήρχε στέλεχος του λιμενικού που έκανε μέτρα τάξης αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη του συγκεκριμένου πλοίου καθώς είχε ολοκληρωθεί η φόρτωση των επιβατών και των  οχημάτων.

Επίσης σε άλλη ερώτηση για το αν ο καταπέλτης θα έπρεπε να είναι ανοιχτός κατά την εκκίνηση της μηχανής του πλοίου τονίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έχει βεβαιωθεί σχετική παράβαση από το κεντρικό λιμεναρχείο.Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου, τα δύο που βρίσκονταν στον καταπέλτη, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος του πλοίου. Σήμερα θα οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού.

Εν τω μεταξύ νέο οπτικό υλικό που ήρθε στη δημοσιότητα και το οποίο περιέχει σκληρές εικόνες, ακούγονται επιβάτες να φωνάζουν «σώστε τον άνθρωπο», ενώ διακρίνεται το πλοίο να αναχωρεί από το λιμάνι.

Attica Group: «Αδιανόητες οι σκηνές»

«Βαθύτατα συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν», τον θάνατο του 36χρονου χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά κατά την αναχώρηση του πλοίου «Blue Horizon», δηλώνει, σε ανακοίνωσή της, η Attica Group.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «οι σκηνές που όλοι είδαμε χθες βράδυ είναι αδιανόητες, δεν συνάδουν με τις αξίες του Ομίλου και δεν εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο το ήθος και τον επαγγελματισμό, όχι μόνο των πληρωμάτων μας, αλλά και της ελληνικής ναυτοσύνης στο σύνολό της.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι παράλληλα με την έρευνα των Αρχών, προκειμένου να διακριβωθούν στο ακέραιο οι συνθήκες της τραγωδίας, διερευνώνται εσωτερικά οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων μας».