Skip to main content

Θάνατος 36χρονου στον Πειραιά: ΕΔΕ για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

EUROKINISSI/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατός του, όπως επιβεβαίωσε η νεκροψία - νεκροτομή

Θλίψη  και οργή προκαλεί  ο θάνατος του 36χρονου επιβάτη ο οποίος στην προσπάθεια του μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.  Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πριν απο λίγο διέταξε την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που αφορά τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού.


Ο  36χρονος ενώ είχε εισιτήριο στην κατοχή του, για άγνωστους λόγους αποβιβάστηκε και στη συνέχεια ξαναπροσπάθησε να επανεπιβιβαστεί, αλλά όπως δείχνουν και τα σχετικά video στα sosial media απωθήθηκε από τα μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον τραγικό θάνατό του.

Πειραιάς: «Τον πέταξαν στη θάλασσα σαν σκουπίδι… φώναζαν “όξω, όξω”» – Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας

Πηγές από το λιμενικό σώμα σε ερώτηση που έγινε από τη Ναυτεμπορικη  αν υπήρχε κάποιος λιμενικός στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, καθώς δεν φαίνεται στα σχετικά βίντεο, ανέφεραν ότι υπήρχε στέλεχος του λιμενικού που έκανε μέτρα τάξης αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη του συγκεκριμένου πλοίου καθώς είχε ολοκληρωθεί η φόρτωση των επιβατών και των  οχημάτων.

Επίσης σε άλλη ερώτηση για το αν ο καταπέλτης θα έπρεπε να είναι ανοιχτός κατά την εκκίνηση της μηχανής του πλοίου τονίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έχει βεβαιωθεί σχετική παράβαση από το κεντρικό λιμεναρχείο.Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου, τα δύο που βρίσκονταν στον καταπέλτη, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος του πλοίου. Σήμερα θα οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού.

Εν τω μεταξύ νέο οπτικό υλικό που ήρθε στη δημοσιότητα και το οποίο περιέχει σκληρές εικόνες, ακούγονται επιβάτες να φωνάζουν «σώστε τον άνθρωπο», ενώ διακρίνεται το πλοίο να αναχωρεί από το λιμάνι.

Τι έδειξε η νεκροψία

Ολοκληρώθηκε εν τω μεταξύ η νεκροψία – νεκροτομή στο σώμα του άτυχου 36χρονου. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά ο θάνατος οφείλεται σε πνιγμό, λόγω εισρόφησης θαλασσίου ύδατος.