Skip to main content

Φωτιά στα όρια Έβρου – Ροδόπης: Μήνυμα 112 για εκκένωση της Λεπτοκαρυάς

Intime News/ ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς τις Σάπες

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα όρια των περιφερειακών ενοτήτων Έβρου και Ροδόπης, με τους κατοίκους της Λεπτοκαρυάς Έβρου να λαμβάνουν μετά το μεσημέρι μήνυμα από το 112, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή, με κατεύθυνση προς τις Σάπες Ροδόπης.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λεπτοκαρυά απομακρυνθείτε προς Σάπες» αναφέρεται στο μήνυμα.

Copernicus: Η φωτιά στον Έβρο είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη εδώ και χρόνια

Σύμφωνα με προκαταρκτική ανάλυση δεδομένων από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, από την πυρκαγιά στον Έβρο, η οποία έχει φτάσει στα όρια της Ροδόπης, μέχρι στιγμής έχουν καεί 72.344 εκτάρια ή 723.440 στρέμματα.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία στη σελίδα της στο Twitter, η φωτιά στον Έβρο είναι «η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια».

Meteo: Κάηκαν πάνω από 1,2 εκατ. στρέμματα μέχρι τις 23 Αυγούστου

Τρεις φορές περισσότερα στρέμματα έχουν καεί στη χώρα μας μέχρι τις 23 Αυγούστου από το μέσο όρο της περιόδου 2006 – 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει στο μεταξύ το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών και δημοσιεύει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 23 Αυγούστου οι δασικές πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στη χώρα μας έχουν κατακάψει πάνω από 1.200.000 στρέμματα.

naftemporiki.gr