Skip to main content

Νέα Φιλαδέλφεια: 6 Κροάτες γνώριμοι των ελληνικών αρχών από το 2015 – Τι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Σε πλήρη εξέλιξη και η ΕΔΕ. Οι ευθύνες αναμένεται να αγγίξουν ανώτατα στελέχη της αστυνομίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τουλάχιστον 6 από τους Κροάτες χούλιγκανς, που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τα τραγικά γεγονότα, ήταν γνώριμοι των ελληνικών αρχών από το παρελθόν.

Και τούτο, γιατί όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, είχαν και πάλι συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2015 για τις άγριες συμπλοκές οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Ερυθρού Αστέρα στο αεροδρόμιο Ελεύθεριος Βενιζέλος. Τότε αρκετοί χούλιγκαν είχαν καταλήξει τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Παρά το γεγονός ότι ήταν σεσημασμένοι, οι Κροάτες νεοναζί πέρασαν ανενόχλητοι τα σύνορα της χώρας.

Οι καταθέσεις των συλληφθέντων

Οι συλληφθέντες τηρούν ενιαία υποστηρικτική τακτική ενώπιον της ανακρίτριας. Σύμφωνα με πληροφορίες αρνούνται ότι είναι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και αποκηρύσσουν τους Bad Blue Boys.

Ισχυρίζονται ότι ήρθαν στην Ελλάδα για να συνδυάσουν διακοπές με παρακολούθηση αγώνων ποδοσφαίρου, ενώ όλοι χρησιμοποιούν την ίδια δικαιολογία για το πώς βρέθηκαν στον σταθμό Ειρήνη: Δέχθηκαν, λένε, ένα μήνυμα από τη Google ότι στο σημείο βρίσκεται δωρεάν πάρκινγκ. Φτάνουν δε στο σημείο να πουν ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ.

Πώς εξελίσσεται η ΕΔΕ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ΕΔΕ για τα λάθη και τις παραλείψεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Μεταξύ άλλων έχει κληθεί να καταθέσει ο προϊστάμενος του τμήματος Αθλητικής Βίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open δεν αποκλείεται οι ευθύνες να αγγίξουν ανώτατα στελέχη.

Το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για αλληλουχία λαθών και εσφαλμένη διαχείριση πληροφοριών από την ΕΛ.ΑΣ. και υπογράμμισε ότι πολύ σύντομα θα αποδοθούν και άλλες ευθύνες.

Θα «μιλήσουν» και τα κινητά;

Οι αρχές αναμένουν εντός των επομένων ημερών την έκδοση διάταξης από τους δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων.

Δεδομένου ότι οι χούλιγκαν βιντεοσκοπούν συχνά τις κινήσεις τους, εκτιμάται ότι στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων θα βρεθούν νέα βίντεο που θα βοηθήσουν τις έρευνες.

Ελπίδες ότι ο κλοιός γύρω από τον δολόφονο σφίγγει

Εκφράζονται πια ελπίδες ότι είμαστε πιο κοντά στην ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας.

Οι αρχές εκτιμούν ότι διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο για τους κατηγορουμένους που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι. Εκτιμάται ότι τώρα που έχουν έχουν οδηγηθεί στη φυλακή, ορισμένοι από τους κατηγορουμένους θα θελήσουν να μιλήσουν.