Skip to main content

Ν. Φιλαδέλφεια: Οι ανακριτές έχουν ζητήσει και τα πλάνα της επίθεσης στον Μιχάλη με ρόπαλο

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Υλικό από όλα τα χτυπήματα έχουν ζητήσει οι ανακριτές- Στις λίστες της ΕΛ.ΑΣ και Κροάτες που μπήκαν αλλά δεν βγήκαν από την Ελλάδα.

Την ώρα που η ΑΕΚ βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για τον αυριανό αγώνα της κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που λαμβάνει χώρα μία μόλις εβδομάδα μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή που έχασε την ζωή του στη διάρκεια των επεισοδίων.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των 105 συλληφθέντων για την καταδρομική επίθεση, αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους. Δεδομένου όμως ότι η κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως δεν έχει αποδοθεί σε κάποιον από τους προσωρινά κρατούμενους ή σε κάποιο πρόσωπο εκτός των συλληφθέντων, οι ανακριτές χρειάζονται επιπλέον στοιχεία και αποδεικτικό υλικό.

Σύμφωνα πάντως με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας, καθώς χρειάζεται να γίνει μεγάλη ανάλυση στα βίντεο, να πραγματοποιηθεί εξέταση DNA, να ελεγχθούν τα αντικείμενα που έχουν συλλεχθεί από τον χώρο της επίθεσης και να ελεγχθούν οι κεραίες ώστε να διαπιστωθεί ποια άτομα βρίσκονταν στο σημείο.

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί επίσης στην ανάλυση του DNA που έχει περισυλλεγεί από τα νύχια και το σώμα του θύματος, ωστόσο, σύμφωνα με το Open, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα δείγματα δεν είναι αποδοτικά και δεν θα μπορέσουν να ταυτοποιηθούν με το γενετικό υλικό που λαμβάνεται από τους συλληφθέντες.

Η επίθεση με το ρόπαλο

Ο 29χρονος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, υπέκυψε από ακατάσχετη αιμορραγία, η οποία προήλθε από το μοναδικό τραύμα που του κατάφεραν οι χούλιγκαν στο χέρι. Μετά το χτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο, στη συνέχεια φαίνεται ότι δέχθηκε επίσης χτυπήματα από ρόπαλο.

Το χτύπημα που δέχθηκε από ρόπαλο υπάρχει στο υλικό που είναι διαθέσιμο, ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ δεν φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι έχει στην κατοχή της ξεκάθαρο υλικό που να καταγράφει τη στιγμή που ο 29χρονος Μιχάλης δέχεται επίθεση με μαχαίρι, και άρα αποτυπώνεται ο δράστης, όπως έχουν υποστηρίξει δικηγόροι κάποιων εκ των κατηγορουμένων.

Πάντως, σύμφωνα με την τηλεόραση του Open, οι ανακριτές έχουν ζητήσει από τους αστυνομικούς που αναλύουν τα ντοκουμέντα από το σημείο της επίθεσης, να δοθούν καρέ- καρέ όλα τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 29χρονος. Όχι μόνο το μοιραίο χτύπημα με το αιχμηρό αντικείμενο, αλλά και τα χτυπήματα με ρόπαλο, ή τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν με χρήση άλλου αντικειμένου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός, ένα χτύπημα με ρόπαλο στο κεφάλι, μπορεί να συνιστά απόπειρα ανθρωποκτονίας, κάτι που φυσικά θα δούμε εάν επαληθεύεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Την ίδια ώρα, στις λίστες υπόπτων της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια υπάρχουν και άτομα που δεν συγκαταλέγονται μεταξύ των συλληφθέντων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές αναζητούν και άλλους Κροάτες, η εμπλοκή των οποίων στα αιματηρά επεισόδια ερευνάται. Όπως εξηγεί το Open, γίνεται λόγος για Κροάτες καθώς έχει καταγραφεί από τους συνοριακούς σταθμούς η είσοδός τους στην ελληνική επικράτεια αλλά δεν έχει καταγραφεί η έξοδός τους. Επομένως, είναι πιθανό Κροάτες που συμμετείχαν στα επεισόδια να βρίσκονται ακόμα στη χώρα και να μην έχουν εντοπιστεί.