Skip to main content

Φονική επιδρομή χούλιγκαν στη Ν. Φιλαδέλφεια: Σε αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ η ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Θα αναλάβει να διερευνήσει τις ευθύνες των αστυνομικών υπηρεσιών σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αιματοκύλισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια

Στον προϊστάμενο του Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα, ανατέθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις ευθύνες των αστυνομικών υπηρεσιών σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αιματοκύλισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια και της ανεμπόδιστης μετάβασης τους μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι ήταν εδώ και τουλάχιστον δύο μέρες οι προθέσεις τους γνωστές.

Στη σκιά των αιματηρών επεισοδίων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου έδωσε εντολή για την άμεση απομάκρυνση επτά αξιωματικών της ΕΛΑΣ από τις θέσεις τους, ανακοινώνοντας παράλληλα εσωτερική έρευνα για την υπόθεση ώστε να αποδοθούν ευθύνες «σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή».

Σε δήλωσή του ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο το γεγονός της διέλευσης των Κροατών χούλιγκαν από τα ελληνικά σύνορα και την πορεία τους μέχρι την Αθήνα, σημείωσε ότι η πρόληψη από πλευράς αρχών απέτυχε και τόνισε ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις αξιωματικών δεν θα σταματήσουν εδώ.

Για τους λόγους αυτούς, όπως δήλωσε, έδωσε εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. «για την τάχιστη διεξαγωγή και περάτωση της εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή».