Skip to main content

Λάρισα: «Αν αργούσε η Άμεση Δράση 5 λεπτά, θα την είχε σκοτώσει»

(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργος Καλλιακμάνης ανέφερε ότι «τη χτύπησε προφανώς για να τη σκοτώσει»

Σε πολύ άσχημη κατάσταση νοσηλεύεται η 43χρονη αστυνομικός, μητέρα δύο παιδιών, η οποία ξυλοκοπήθηκε από τον 52χρονο σύζυγό της στη Λάρισα.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργος Καλλιακμάνης έκανε λόγο για «δολοφονικά ένστικτα» του δράστη.

«Τη χτύπησε προφανώς για να τη σκοτώσει. Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, έφτασε μετά από τηλέφωνο που δέχτηκε το κέντρο στη Λάρισα από περίοικους, θα την είχε σκοτώσει, με κλωτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι, την έσερνε από τα μαλλιά, την χτύπαγε στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στο νεφρό, πήγαινε για να τη σκοτώσει» σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης.

Επεσήμανε, δε, ότι η αξιωματικός «του είχε δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και κατόπιν του είπε ότι είδε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν και να χωρίσουν οριστικά. Αυτός δεν μπόρεσε να αποδεχτεί αυτό και αυτό που ήθελε ήταν να της αφαιρέσει τη ζωή».

Το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έλαβε χώρα χθες τα ξημερώματα, λίγο μετά τις 3:00, όταν το ζευγάρι άρχισε να καβγαδίζει μέσα στο σπίτι τους. Η 43χρονη φέρεται να ζήτησε διαζύγιο.

Κάποια στιγμή, κατά την διάρκεια του καβγά, ο 52χρονος άρχισε να φωνάζει και να γρονθοκοπεί την 43χρονη στο πρόσωπο και σε όλο της το σώμα. Οι φωνές της ακούστηκαν στη γειτονιά, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η αστυνομία.

Στο σημείο έφτασε περιπολικό της αστυνομίας, ο άνδρας συνελήφθη και η 43χρονη αστυνομικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, στην κοιλιακή χώρα και ότι είχε υποστεί ρήξη νεφρού με συνέπεια να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ο 52χρονος συνελήφθη με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών, με τον εισαγγελέα να αναβαθμίζει κατόπιν το κατηγορητήριο σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Επικοινωνία Γ. Οικονόμου με την αστυνόμο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου τηλεφώνησε σήμερα το πρωί στην αστυνόμο Α΄, στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου νοσηλεύεται και της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Ταυτόχρονα, της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας στην πορεία της αποθεραπείας της.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, ενώ παράλληλα ο κ. Οικονόμου ενημερώθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας της Αστυνόμου Α΄.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η δραστική αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί πάγια προτεραιότητα της κυβέρνησης. «Διαθέτουμε πια το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο και τους υποστηρικτικούς θεσμούς για να περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατό τέτοιου είδους φαινόμενα», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.