Skip to main content

Μεταναστευτικό: Διακινητές στο αντίθετο ρεύμα με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σπέρνουν τον θάνατο

Αυξάνονται τα περιστατικά - Επιστολή του δημάρχου Αλεξανδρούπολης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη όπου ζητά την άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων

Συνεχή είναι  τα περιστάτικα στον Έβρο, με οχήματα διακινητών να κινούνται για χιλιόμετρα στο αντίθετο ρεύμα, της Εγνατίας οδού, για να αποφύγουν τα μπλόκα, σκορπώντας τον τρόμο στους άλλους οδηγούς. Από την περασμένη Παρασκευή  έχουν σημειωθεί τέσσερα τέτοια περιστατικά. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, κάνει λόγο για δύο θανάτους και τον τραυματισμό πολύτεκνης οικογένειας, εξαιτίας τους.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου ο δήμαρχος, ζητά την άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της «…παράνομης και κατ’ εξακολούθηση επικίνδυνης κυκλοφορίας οχημάτων από διακινητές στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού…».

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης  Γιαλαμάς, που μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας,τόνισε πως χρειάζεται πολιτική βούληση για το θέμα αυτό, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι ίδιοι χρειάζονται όπλα στα χέρια τους ώστε να κάνουν την δουλειά τους.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κατατέθηκαν προτάσεις για το σταμάτημα της «γάγγραινας» και περιμένουν.

«Οι αδίστακτοι διακινητές δεν υπολογίζουν την ζωή τους αλλά και των άλλων «Από τύχη δεν χάθηκαν κι άλλοι άνθρωποι ακόμη και συνάδελφοι μας. Θα θρηνήσουμε κι άλλους» συμπλήρωσε.

Επίσης, ανέφερε ότι η μεγαλύτερη πίεση αυτό το διάστημα υπάρχει στην περιοχή Σουφλιου όπου τώρα τα κυκλώματα των διακινητών επιλέγουν το κομμάτι αυτό, εκεί που  ήδη ξεκίνησε η επέκταση του φράχτη  και ότι το φαινόμενο είναι καθημερινό επισημαίνοντας ότι σε εβδομαδιαία βάση 10 -15 περιστατικά διακινήσεων εντοπίζουν οι υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης στην συγκεκριμένη περιοχή.

Σχολιάζοντας την συλλογή υπογραφών από τους πολίτες του Έβρου οι οποίοι ζητούν την τοποθέτηση καρφιών στο οδόστρωμα, θεωρεί πως για να φτάσουμε στο σημείο αυτό για πράγματα αυτονόητα, έχουμε αποτύχει τελείως