Skip to main content

Πυρκαγιά στην Κάρυστο: Νύχτα αγωνίας- Νέες εκκενώσεις οικισμών

Στις 6:13 εστάλη μήνυμα από το 112 για την περιοχή Πλατύς Γιαλός- Είχε προηγηθεί άλλο μήνυμα για τις περιοχές Λιβάδι και Καστρί.

Σκληρή μάχη με τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς καίνε πύρινα μέτωπα στο Αίγιο, στην Κέρκυρα, στην Κάρυστο, στη Ρόδο και στην Υλίκη.

Στην Κάρυστο η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στην περιοχή μάλιστα πνέουν οδυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν την κατάσταση.

Λίγο μετά τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας εστάλη, μάλιστα, νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Πλατύς Γιαλός προς Κάρυστο ενώ στις 3:00 τα ξημερώματα έλαβαν το ίδιο μήνυμα όσοι βρίσκονταν σε Λιβάδι και Καστρί.


Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τους παραπάνω οικισμούς και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λιβάδι και Καστρί, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Στο μέτωπο στο Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνεχίζουν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Πλατύς Γιαλός, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός.

Στην Εύβοια, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη.