Skip to main content

Πυρκαγιές: Εφιάλτης αναζωπυρώσεων – Συνεχή μηνύματα για εκκενώσεις στην Δυτική Αττική

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Μήνυμα του 112 σε 4 περιοχές - Αναζωπύρωση και στην Σπάρτη.

Μπαράζ μηνυμάτων για εκκενώσεις  στέλνονται στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, καθώς η φωτιά από τις αναζωπυρώσεις σε Αγία Σωτήρα και Μελετάκι (μεταξύ Μάνδρας – Μεγάρων) που σημειώθηκαν νωρίτερα, εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα, ενώ φαίνεται ότι απειλούνται και σπίτια.

Διακοπή της κυκλοφορίας

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cuclon», έως και τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φλόγες έχουν ήδη τυλίξει ένα σπίτι.

Αναζωπύρωση και στην Λακωνία

Συναγερμός σήμανε και στην Λακωνία, καθώς επίσης αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο στο Πυρί Σπάρτης, προς Λυκοβουνό. Η φωτιά στη Λακωνία είχε οριοθετηθεί σήμερα το πρωί.

Η πυρκαγιά, ξεκίνησε χθες πάνω στο βουνό στην περιοχή Λευκόχωμα και επεκτάθηκε σε τρία με τέσερα μέτωπα.

Αυτήν την ώρα, επιχειρούν 4 αεροπλάνα, 1 ελικόπτερο, 52 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Στη Θεσσαλονίκη

Οριοθετημένη είναι αυτήν τη στιγμή η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στον Ασκό Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Ρόδος: Είμαστε μόνοι

Συνεχείς και πολλαπλές είναι οι αναζωπυρώσεις και στη Ρόδο, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη σε διάφορα σημεία. Το πρωί ήρθαν ενισχύσεις από Πειραιά και Κω.

Δραματική έκκληση για βυτία με νερό και χέρια στον Προφήτη Ηλία μέσω facebook έκανε πριν από λίγο ο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου, Παναγιώτης Εγγλέζος,

«Είμαστε μόνοι, δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε», ανέφερε, ζητώντας επιτακτικά να γίνουν και ρίψεις νερού καθώς η φωτιά μετακινείτο στις κεραίες του ΟΤΕ.

Εν τω μεταξύ νέο μέτωπο εκδηλώθηκε σε βουνοκορφή ανάμεσα στα χωριά Λάερμα και Άγιος Ισιδωρος.

LIVE: Καμπανάκι για πολύ δύσκολο τριήμερο – «Να προσέξουμε όλοι πολύ»