Skip to main content

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού- Πόσο θα διαρκέσει

40άρια αναμένεται να «αγγίξει» ο υδράργυρος

Σε παρατεταμένη ζέστη εισερχόμαστε από την Τετάρτη 12 Ιουλίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο. Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει ότι θερμές αέριες μάζες, προερχόμενες από την Αλγερία και το Μαρόκο, θα κινηθούν προς την περιοχή μας και σταδιακά θα αρχίσουν να ανεβάζουν περαιτέρω την θερμοκρασία, φτάνοντας τον υδράργυρο στους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και αύριο Σάββατο έως την Δευτέρα, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 34-36 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη ο υδράργυρος στα πεδινά θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Όπως τονίζει ο Γ. Καλλιάνος, άγνωστη παραμένει ακόμα η διάρκεια του καύσωνα που θα ξεκινήσει από τις 12 Ιουλίου. «Υπάρχει πιθανότητα να είναι ένας παρατεταμένος καύσωνας που λίγο θα μας κουράσει», σχολιάζει ο Γ. Καλλιάνος.

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος επισημαίνει ότι η Πολιτική Προστασία πρέπει να είναι έτοιμη, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, της χαμηλής σχετικής υγρασίας, της μεγάλης περιόδου ξηρασίας που φαίνεται ότι θα βιώσουμε αλλά και των τοπικά ενισχυμένων βοριάδων που κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσουν κυρίως την ανατολική και νότια Ελλάδα.