Skip to main content

Παιδίατρος του Παίδων: «Δεν χορηγήθηκε κεταμίνη κατά την ανάνηψη της Τζωρτζίνας»

«Σε ανακοπή δεν χορηγούμε κάποιο φάρμακο για καταστολή».

Απόλυτη ότι στην Τζωρτζίνα δεν χορηγήθηκε κεταμίνη κατά την ανάνηψη ήταν κατά την κατάθεσή της η παιδίατρος, ειδικευόμενη στη ΜΕΘ Παίδων, Δέσποινα Θεοτοκάτου.

Όπως κατέθεσε στη δίκη για την υπόθεση της Πάτρας η μάρτυρας, το παιδί ήταν σταθερό με αυτόματη αναπνοή, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο. Η ίδια περιέγραψε τις προσπάθειες των γιατρών για την ανάνηψη της μικρής.

«Το παιδί ήταν ωχρό, οι κόρες σε μυδρίαση, χωρίς αυτόματη αναπνοή, ακούσαμε περίπου 30-40 σφύξεις. Ξεκίνησε η χορήγηση αδρεναλίνης κάθε πέντε λεπτά, υπήρχαν εκκρίσεις μέσα στο στόμα, χορηγήθηκε ροκουρόνιο, χρειάστηκε να γίνει αναρρόφηση και έγινε διασωλήνωση. Ο επικεφαλής βγήκε στα 20 λεπτά και ενημέρωσε τη μητέρα. Γύρισε και μας είπε πως είχε η μαμά την επιθυμία να συνεχιστεί η διαδικασία, διότι και στην Πάτρα έγινε αναζωογόνηση για 55 λεπτά» πρόσθεσε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Ξέρετε τι φάρμακο είναι η κεταμίνη;

Μάρτυρας: Το χορηγούμε στη μονάδα για καταστολή και αναλγησία. Εγώ δεν χορήγησα κανένα φάρμακα και δεν άκουσα την κ. Τζούβα να ζητάει να χορηγηθεί.

Πρόεδρος: Λέτε στην κατάθεσή σας «δεν υπήρχε ιατρικός λόγος για τη χορήγηση της κεταμίνης», τι εννοείται, εξηγήστε το…

Μάρτυρας: Επειδή το παιδί ήταν σε ανακοπή, δε χρειαζόταν να δώσουμε κεταμίνη, όταν είναι σε ανακοπή δεν χορηγούμε κάποιο φάρμακο για να το καταστείλουμε. Χορηγείται όταν πρέπει ένας ασθενής να μην αντιδρά για να διασωληνωθεί.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης επανέλαβε ότι η κεταμίνη δεν δόθηκε στο παιδί από την κατηγορούμενη, λέγοντας  πως «γίνονται και ιατρικά λάθη»

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 3 Ιουλίου.

naftemporiki.gr