Skip to main content

Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε διευθυντής του ΟΣΕ

REUTERS/Alexandros Avramidis

Θα καταθέσουν και επιβάτες της αμαξοστοιχίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη διάσωση και βοήθεια άλλων επιβατών, ώστε να συνεισφέρουν στην έρευνα.

Για τις αρχές Ιουλίου ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή Λάρισας ο διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων & Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ, Ζαχαρίας Στουρνάρας, ο οποίος εμπλέκεται στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και κατηγορείται για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών.

Παράλληλα, ο εφέτης ανακριτής καλεί τις επόμενες ημέρες επιβάτες της αμαξοστοιχίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη διάσωση και τη βοήθεια άλλων επιβατών, ώστε να συνεισφέρουν στην έρευνα της υπόθεσης.

Τέλος, ο δικηγόρος του αποθανόντος μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας ζήτησε από τις δικαστικές αρχές όλες τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έγιναν το βράδυ της μοιραίας νύχτας του δυστυχήματος.

Η έρευνα για τα αίτια και τις ευθύνες του δυστυχήματος συνεχίζονται από τον ανακριτή, ενώ δεν αποκλείεται να ασκηθούν στο μέλλον και άλλες διώξεις για το δυστύχημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ