Skip to main content

«Σε ένα από τα βαθύτερα σημεία της Μεσογείου» το ναυάγιο στην Πύλο – Η πιθανότερη εξήγηση για την τραγωδία

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος - Στους 79 οι νεκροί

«Το ναυάγιο σημειώθηκε σε ένα από τα βαθύτερα σημεία της Μεσογείου» ανέφερε ο Νικόλαος Αλεξίου, πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, αναφερόμενος στην τραγωδία με τους μετανάστες που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στην Πύλο, σε διεθνή ύδατα. Εντωμεταξύ συνεχίζεται η ανάσυρση πτωμάτων με τους νεκρούς να φτάνουν τους 79, μέχρι στιγμής.

«Συνεχίζουμε να επιχειρούμε ανοιχτά της Πύλου και θα το κάνουμε και τη νύχτα, με τη συνδρομή του C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας» επιβεβαίωσε ο πλωτάρχης.

«Προφανώς από κάποια μετατόπιση των ανθρώπων που ήταν μέσα στο πλοίο, αυτό βυθίστηκε», είπε επίσης προσπαθώντας να δώσει κάποια εξήγηση για τα αίτια του ναυαγίου.

Σχετικά με τους επιβαίνοντες στο πλοίο  ο κ. Αλεξίου είπε: «Το εξωτερικό τμήμα του πλοίου ήταν γεμάτο με κόσμο, το ίδιο εικάζουμε και για το εσωτερικό. Μιλάμε για αρκετούς ανθρώπους, χωρίς να μπορούμε να δώσουμε όμως ακριβή αριθμό. (…) Αυτό που αντίκρυσαν οι συνάδελφοί μου όταν πήγαν στο σημείο, αποδεικνύει ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο, αφού οι άνθρωποι ήταν στιβαγμένοι στο κατάστρωμα. Δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός με ασφάλεια, αλλά σίγουρα το νούμερο είναι πολύ μεγάλο».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ, οι κύριες εθνικότητες των μεταναστών είναι από Συρία, Πακιστάν και Αίγυπτος.