Skip to main content

Δολοφονία Καρολάιν: «Στον κατηγορούμενο λείπει η ενσυναίσθηση απέναντι στο παιδί του ότι σκοτώνει τη μάνα του»

INTIME NEWS

«Χειριστικός και νάρκισσος, έχει μία υπεροψία, που το "εγώ" του είναι τόσο έντονο που δεν μπορεί να αφήσει τον έλεγχο των πραγμάτων σε άλλους» κατέθεσε για τον κατηγορούμενο η ψυχίατρος

Με την κατάθεση της ψυχιάτρου – τεχνικής συμβούλου της οικογένειας της Καρολάιν, που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά, συνεχίστηκε η δίκη του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό.

Η Άλκηστις Ηγουμενάκη κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από «αντικειμενική και ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας. Στη ναρκισσιστική διαταραχή ο άλλος γίνεται ο καθρέφτης μας. Χρειάζομαι έναν άλλο για να μου επιβεβαιώσει ότι είμαι καλός, αρεστός. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντέχουν την απόρριψη, η απόρριψη τους κατεδαφίζει» ανέφερε η μάρτυρας, για να προσθέσει:

«…Του λείπει η ενσυναίσθηση απέναντι στο παιδί του, σκοτώνει τη μάνα του την περίοδο που το θηλάζει. Το παίρνει στην κηδεία, που έβλεπε τη μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς. Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του».

Η κ. Ηγουμένακη χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «χειριστικό και νάρκισσο που έχει μία υπεροψία, που το “εγώ” του είναι τόσο έντονο που δεν μπορεί να αφήσει τον έλεγχο των πραγμάτων σε άλλους».

Εισαγγελέας: Ένα τέτοιο άτομο τι είναι ικανός να κάνει; Όταν χάνει τον έλεγχο;

Μάρτυρας: Όλα και τίποτα.

«Δε θα με αφήσει να φύγω έτσι…»

Η ψυχίατρος είπε στην κατάθεσή της πως η Καρολάιν είχε αρχίσει να ψάχνει πώς θα φύγει. «Το “έτσι” που χρησιμοποιεί η Καρολάιν στο ημερολόγιό της δεν είναι τυχαίο, που γράφει ότι “δε θα με αφήσει να φύγω έτσι”. Το “έτσι” εμένα κάτι μου λέει. Πάλευε αυτή η κοπέλα. Ήταν συγχυσμένη, αλλά ήθελε να παραμείνει σε ένα όνειρο που είχε επιλέξει να ζήσει. Όταν οι γονείς της έμαθαν ότι έχουν σχέση με τον κατηγορούμενο και τον γνώρισαν, δεν τους άρεσε τόσο, τους είχαν δει και να καβγαδίζουν. Είχαν αντιρρήσεις γιατί ήταν αυτή έφηβη και αυτός ένας ώριμος άντρας. Περιγράφει περιστατικό που τράβηξε τηλέφωνο από τοίχο και το έκοψε επειδή τσακώθηκε με την Καρολάιν. Δεν της άρεσε καθόλου της κ. Κράουτς που τους πήρε και τους ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2020 ότι είχε παντρευτεί και ήταν έγκυος. Κόντεψε να λιποθυμήσει η γυναίκα, όπως και ο πατέρας της επίσης. Η Καρολάιν ήθελε να κάνει πολλά αθλήματα και χόμπι, σαν να ήξερε ότι θα πεθάνει και ήθελε να τα προλάβει» ανέφερε η μάρτυρας.

«Εγκατάσταση στο κινητό έδειχνε με gps πού βρίσκεται…»

Η φίλη της Καρολάιν, Θεώνη Αγγελακοπούλου, η οποία ήταν η τελευταία που συναντήθηκε με την 20χρονη, κατέθεσε ότι της είχε κάνει εντύπωση ότι υπήρχε εγκατάσταση στο κινητό του καθενός που έδειχνε με gps πού βρίσκεται ο καθένας ανά πάσα στιγμή.

«Μου έστειλε μήνυμα το πρωί ότι είναι στο πάτωμα και κλαίει και ότι δεν είναι καλά. Μου είπε να βρεθούμε. Βρεθήκαμε στο Παγκράτι για φαγητό. Το ταξί που την έφερε το οδηγούσε φίλος του κατηγορούμενου. Μου είπε πως είναι πιεσμένη με το κομμάτι του σπιτιού και του παιδιού. Και πως όλο αυτό δεν της προκαλούσε ευχαρίστηση. Ήταν κάτι που ήθελε να είναι διαφορετικό, να έχει λιγότερες πιέσεις» τόνισε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Εμφανίστηκε και ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Ναι, απρόσκλητος. Απρόσμενα εμφανίστηκε. Η Καρολάιν έδειξε να εκπλήσσεται αρνητικά. Ότι δεν το περίμενε και δεν της άρεσε, έκανε ένα μορφασμό σε μένα. Μία φορά είχαμε βρεθεί σπίτι μου. Ξέραμε ότι θα ερχόταν να την πάρει, αλλά εντελώς απρόσκλητα ήρθε μέσα στο σπίτι μου και κάθισε και ένιωσε και πολύ άνετα στον χώρο. Μου είχε κάνει εντύπωση.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που της είχε διηγηθεί η Καρολάιν. «Θυμάμαι μου είχε πει ότι εξέφρασε την επιθυμία της για ένα συγκεκριμένο φαγητό και ο κατηγορούμενος της το έφερε με ελικόπτερο. Μου φάνηκε καταπιεστικό. Αυτός ο άμετρος ενθουσιασμός εμένα δεν μου κάνει, αλλά καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να ενθουσιαστεί» τόνισε η φίλη της Καρολάιν.

naftemporiki.gr